Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aleksanterinkadun jouluvalot syttyvät sunnuntaina Helsingissä

Kaupunki
 
Juhani Niiranen / HS
Mervi-Leino Järvinen (vas.) ja enkelit Annika Vilponen ja Klaara Nupponen joulukadun avajaisissa viime vuonna.
Mervi-Leino Järvinen (vas.) ja enkelit Annika Vilponen ja Klaara Nupponen joulukadun avajaisissa viime vuonna. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Aleksanterinkadun perinteiset jouluvalot syttyvät sunnuntaina. Kadun avajaisia juhlitaan iltapäivällä tuttuun tapaan Senaatintorilla ja paraatissa, joka kulkee läpi keskustan.

Senaatintorilla avautuu kello 14 Hyväntahdon tori, jolla hyväntekeväisyysjärjestöt myyvät esimerkiksi riisipuuroa, glögiä ja leivonnaisia. Varsinainen ohjelma alkaa kello 15. Avajaisissa esiintyvät Diandra ja Pepe Willberg, juontajana nähdään itse Peppi Pitkätossu.

Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen sytyttää jouluvalot kello 16 ja Joulupukki tuo samalla lapsille tervehdyksen Korvatunturilta.

Senaatintorilta lähtee liikkeelle jouluparaati, joka kulkee Aleksanterinkadulta Mannerheimintien kautta Pohjoisesplanadille. Paraatissa nähdään esimerkiksi tonttuja, Kansallisbaletin tanssijoita, nuorten MM-jääkiekon ja ringeten pelaajia ja rumpuryhmä WeDrumAsOne.

Aleksanterinkadun jouluvalot palavat tammikuun loppuun saakka.

Jouluvalot ovat syttyneet tänä viikonloppuna ensimmäistä kertaa monien muidenkin kaupunkien keskustoissa. Esimerkiksi Oulussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Lappeenrannassa, Rovaniemellä ja Turussa on juhlittu joulukauden avajaisia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat