Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sörnäisissä savuaa tällä viikolla – viranomaiset harjoittelevat tulipaloa metrossa

Kaupunki
 
Tältä näyttää länsimetron matka Ruoholahdesta Matinkylään
Tältä näyttää länsimetron matka Ruoholahdesta Matinkylään
Espoon metrolinjan rakennustyöt ovat edenneet siihen vaiheeseen, että raiteita pitkin pääsee kulkemaan metron nykyiseltä pääteasemalta Ruoholahdesta Matinkylään asti. HS:n kamera oli kyydissä vuoden 2015 marraskuussa, kun viimeinen kiskojenkuljetusvaunu kulki länteen, tunnelin päähän. Kuvaus: Janne Järvinen, grafiikka: Boris Stefanov, leikkaus: Arttu Luhtala

Helsingin metrossa järjestetään tällä viikolla pelastusharjoitus, josta aiheutuu häiriötä Sörnäisten metroaseman ympäristössä. Harjoituspaikalla tulee olemaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä muun muassa runsaasti pelastusajoneuvoja.

Metro 2015 -harjoitusta ei järjestetä eri puolilla maailmaa viime viikkoina tehtyjen terrori-iskujen vuoksi, vaan harjoituksen aiheena on teknisen vian aiheuttaman junapalon sammuttaminen metrotunnelissa. Vastaavanlaisia harjoituksia järjestetään tasaisin väliajoin metroradan eri osuuksilla.

Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen ja Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) järjestämä pelastusharjoitus alkaa metroliikenteen päättymisen jälkeen noin kello 23.30. Harjoitus päättyy aamukolmeen mennessä.

Harjoitus näkyy pelastusajoneuvoina ja harjoitussavuina sekä kuuluu meluna erityisesti Sörnäisten metroaseman luona. Pelastuslaitos arvioi haittaa aiheutuvan myös Franzeninkadun, Pengerkadun, Torkkelinkadun ja Harjutorin alueella asuville ja liikkuville henkilöille.

Viranomaiset käyttävät tunnelissa harjoitussavua, joka ei ole terveydelle haitallista. Myös harjoitussavun poistamisesta aiheutuu melua.

Helsingin pelastuslaitos pyytää, ettei selvästi harjoituksen aiheuttamista ääni-, valo- ja savuhäiriöistä ilmoitettaisi hätäkeskukseen.

Metro 2015 -harjoitukseen osallistuu myös Helsingin joukkoliikenteestä ja pelastustoimesta vastaava apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri (vihr). Hän seuraa simuloidun hätätilanteen ratkaisemista yhdessä lehdistön kanssa.

Metroradalla järjestetään jo keskiviikkona päivällä pelastusharjoitus. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos voi harjoitella kello 13–15, koska harjoitus pidetään vasta rakenteilla olevalla länsimetron osuudella Espoon Matinkylässä. Tämän harjoituksen aiheena on työtapaturman uhrin pelastaminen rakentamisen aikaisissa olosuhteissa.

Länsimetron ensimmäinen vaihe on tarkoitus ottaa käyttöön 15. elokuuta 2016. Espoon metrolinjan rakennustyöt ovat jo edenneet siihen vaiheeseen, että työvaunut pääsevät kulkemaan kiskoja pitkin Ruoholahdesta Matinkylään. HSTV:n video näyttää, minkälainen on matka länsimetron tunnelissa.

Miikka Pirinen
Sörnäisten asemalla harjoitellaan palavan metrojunan sammuttamista keskiviikkona ja torstaina.
Sörnäisten asemalla harjoitellaan palavan metrojunan sammuttamista keskiviikkona ja torstaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat