Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Päiväkotiryhmät eivät kasva Espoossa – hoito-oikeuden rajaamisesta päätetään ensi vuonna

Kaupunki
 
Jukka Gröndahl / HS
Elokuussa 2014 avattu Suurpellon päiväkoti on Espoon uusimpia.
Elokuussa 2014 avattu Suurpellon päiväkoti on Espoon uusimpia. Kuva: Jukka Gröndahl / HS

Päivähoidon ryhmäkokoja ei kasvateta Espoossa ensi vuonna. Asia ratkesi maanantaina, kun Espoon valtuuston neuvottelukunta pääsi sopuun ensi vuoden talousarvioista. Mukana sovussa ovat kaikki ryhmät perussuomalaisia lukuun ottamatta.

Sen sijaan neuvottelukunta ei saanut sopua aikaan päivähoito-oikeuden mahdollisesta rajaamisesta, vaan päätös siirrettiin alkuvuoteen. Ryhmät olivat Helsingin Sanomien tietojen mukaan asiassa liian etäällä toisistaan. Rajaamista ovat vastustaneet vihreät, sdp ja vasemmistoliitto.

”Meitähän sitoo vaitiolovelvollisuus. Sen voin kertoa, että asiasta kyllä puhuttiin”, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markus Torkki (kok) kertoo.

Kysymys ratkaistaan vasta ensi vuonna, todennäköisesti helmikuun valtuuston kokouksessa, kun virkamiehet ovat selvittäneet mahdollisen rajaamisen vaikutukset.

Ryhmät tekivät lisäyksiä talousarvioon yhteensä 5,9 miljoonan euron verran.

Summa pitää sisällään ryhmäkokojen säilyttämisen ennallaan, perusopetuksen ryhmäkokojen pienentämisen, Leppävaaran uimahallin käyttökulut, vanhusten kotona asumisen tuen sekä Matinkylän palvelutorin käyttöönoton kulut. Lisäksi taiteen perusopetukseen lisätään ensi vuonna 40 000 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat