Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallikauppiaiden ideoima uudisrakennus täyttäisi Hakaniemen torin

Kaupunki
 
Apple kartat, Hakaniemen Ykköskauppiaat
Keskellä havainnekuvaa näkyvä uudisrakennus peittäisi suuren osan Hakaniemen torista.
Keskellä havainnekuvaa näkyvä uudisrakennus peittäisi suuren osan Hakaniemen torista. Kuva: Apple kartat, Hakaniemen Ykköskauppiaat

Juho Jokinen HS

Hakaniemen kauppahallin kauppiaat ehdottavat, että Hakaniemen torille rakennettaisiin suuri uudisrakennus. Rakennus toimisi aluksi remonttiin menevän Hakaniemen hallin väistötilana, mutta tuoreen idean mukaan se voisi jäädä sijoilleen myös korjausurakan jälkeen. Remontti alkaa reilun vuoden kuluttua.

Kauppiaiden ehdotuksessa kevytrakenteinen rakennus peittäisi melkein koko Hakaniemen torin. Mitään tarkkoja mittoja tai muita yksityiskohtaisempia suunnitelmia ei ole kuitenkaan vielä olemassa, ja Hakaniemen Ykköskauppiaat ry:n johtokunnan jäsen Jukka Rosendahlkin kertoo idean olevan vasta hyvin alustava.

Mallia on haettu lasiseinäisestä Kööpenhaminan Torvehallerne-kauppahallista.

Uuden torirakennuksen avulla Hakaniemen kauppahalli ja tori pystyisivät Rosendahlin mukaan pärjäämään paremmin taistelussa uusia kilpailijoita vastaan. Hän mainitsee Kalasataman Redi-kauppakeskuksen ja Keski-Pasilan Triplan.

”Pääajatus on se, että saisimme pidettyä Hakaniemen alueen sellaisena, että kaupankäynti jatkuisi hallissa remontin ajan ja sen jälkeenkin elävänä”, neljännen polven kalakauppias Rosendahl kertoo.

”Jo nyt on haastetta saada toiminta pyörimään kannattavasti arkisin”, hän jatkaa.

Rosendahl uskoo, että Helsingin kaupungin tilakeskuksen hallikauppiaille esittelemät väistötilat karkottaisivat asiakkaita.

Kaupunki on alustavasti ehdottanut teltta- ja parakkiratkaisuja tai muuttoa koko puolitoistavuotisen remontin ajaksi entisiin Hakaniemen Elannon tiloihin Siltasaarenkadulle.

Uudisrakennus puolestaan lisäisi kauppiaiden mukaan Hakaniemen vetovoimaa ja mahdollistaisi aktiivisen toiminnan ympäri vuoden torilla.

Marraskuisena maanantaina torilla oli vain yksi kalakauppias ja kaksi kahvilayrittäjää, Rosendahl kertoo.

”Torin voisi saada tehokkaampaankin käyttöön.”

Hakaniemen kauppahallin kauppiaiden visioissa ainakin valtaosa elintarvikekauppiaista palaisi remontin jälkeen viralliseen kauppahalliin. Uuteen rakennukseen vapautuisi näin tilaa torikauppiaille, kahviloille ja ravintoloille sekä taiteilijoiden ja käsityöläisten tiloille.

Helsingin teknisen palvelun lautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan torstaina.

Hallin remontti alkaa vuoden 2017 tammikuussa ja kestää noin puolitoista vuotta. Yli satavuotiaan kauppahallin peruskorjaus maksaa 12,5 miljoonaa euroa.

Hakaniemen Ykköskauppiaat
Hakaniemen kauppiaat ovat hakeneet ehdotukseensä mallia Kööpenhaminasta.
Hakaniemen kauppiaat ovat hakeneet ehdotukseensä mallia Kööpenhaminasta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat