Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki sulkee Hanasaaren hiilivoimalan viimeistään vuoden 2024 lopussa

Kaupunki
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Hanasaaren voimalan lähtölaskenta on alkanut. Voimala suljetaan viimeistään vuonna 2024.
Hanasaaren voimalan lähtölaskenta on alkanut. Voimala suljetaan viimeistään vuonna 2024. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Helsingin Hanasaaren hiilivoimala suljetaan todennäköisesti viimeistään vuoden 2024 lopussa. Helsingin kaupunginhallitus linjasi maanantaina, että Helsingin on tuotettava jatkossa energiansa nykyistä hajautetummin.

Päätös tarkoittaa, että Hanasaaren kivihiilivoimala poistetaan käytöstä ja tilalle rakennetaan asuinalue noin 6 000–8 000 asukkaalle.

Asukkaiden arvioidaan tuovan kaupungille verotuloina yli 30 miljoonaa euroa.

Samalla kaupunginhallitus päätti myös selvittää, miten Helsinki voisi käyttää omissa kiinteistöissään aurinkosähköä ja energiansäästöä hyväkseen nykyistä paremmin.

Helsinki on pohtinut vuosikausia, miten se pystyisi vähentämään päästöjään ja tuottamaan energiaansa uusiutuvien energiamuotojen varassa nykyistä enemmän.

Vaihtoehtoina oli pitkään uuden jättivoimalan rakentaminen Vuosaareen tai Hanasaaren ja Salmisaaren voimaloiden uudistaminen. Helsinki luopui suunnitelmista kesällä. Tuolloin kärkeen nousi hajautettu malli, joka sisältää uuden pellettivoimalaitoksen rakentamisen Salmisaareen ja biolämpölaitoksen Vuosaareen. Niiden hinnaksi on arvioitu noin 360 miljoonaa.

Lopullisen päätöksen Helsingin suuresta energiaratkaisusta tekee kaupunginvaltuusto. Se päättää asiasta joulukuun alussa järjestettävässä kokouksessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat