Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poika kiipeili vaarallisesti leijonahäkin luona Korkeasaaressa

Kaupunki
 
Saku Koponen
Urosleijona Korkeasaaressa vuonna 2014.
Urosleijona Korkeasaaressa vuonna 2014. Kuva: Saku Koponen

Lapsi kiipeili vaarallisesti aasianleijonien tarhan kupeessa Korkeasaaren eläintarhassa Helsingissä tiistaina iltapäivällä. Noin 7-vuotias poika oli Korkeasaaressa koululaisryhmän mukana.

Korkeasaaren eläintarhan tiedottaja Mari Lehmonen kertoo, että poika oli onnistunut livahtamaan aidan ali leijonatarhan huoltoalueelle. Siellä poika kiipesi vielä huoltorakennuksen katolle.

”Opettaja hälytti pelastuslaitoksen paikalle otti yhteyttä myös Korkeasaaren henkilökuntaan”, Lehmonen sanoo. Viranomaiset kutsuttiin hätiin kello 12.36.

Poika ei ollut missään vaiheessa vaarassa pudota leijonien keskelle, koska sellainen ei ole Lehmosen mukaan ylipäätään mahdollista. Tarha on katettu joka puolelta turvarakenteilla.

”Vaarana oli lähinnä pudota maahan, kun tänään on ollut vähän lunta ja liukasta.”

Eläintarhan työntekijä oli onnistunut saamaan pojan alas tikapuita pitkin ennen kuin palomiehet ehtivät paikalle. Poika ei loukkaantunut tilanteessa.

Korkeasaaressa selvitettiin heti vaaratilanteen jälkeen, onko esimerkiksi aitarakenteissa jotain korjaamisen tarvetta. Mitään puutteita ei kuitenkaan havaittu, koska poika pääsi vain huoltoalueelle. Alueiden välissä olleen yleisöaidan pitäisi Lehmosen mielestä olla riittävä merkki siitä, mistä alkaa henkilökunnan alue.

Vastaavanlaiset vaaratilanteet tai muu häiriökäyttäytyminen on Lehmosen mukaan harvinaista Korkeasaaressa.

”Onneksi asiakkaat osaavat käyttäytyä pääasiassa hyvin. Ymmärretään, että tämä on eläinten koti.”

Korkeasaaressa on tällä haavaa kolme aikuista aasianleijonaa ja kolme pentua. Ensimmäiset aasianleijonat saapuivat Helsinkiin vuonna 1992 Intian valtion lahjoittamina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat