Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lakko mursi aamun rutiinit – torstaina paperinen Hesari tulee taas koteihin

Kaupunki
 
Lakko muutti aamurutiinit: Kahvikaveri haetaan nyt kaupungilta
Lakko muutti aamurutiinit: Kahvikaveri haetaan nyt kaupungilta
Postin lakko loi kaupunkiin uudenlaista tunnelmaa: Kun sanomalehti ei tule postiluukusta, moni lähtee asiakseen hakemaan sitä kaupungilta. Sanomalehtiä on jaettu noutopisteistä yllättävän paljon.

Kluuvi

Käsiä ojossa, lehtiä jaossa. Aamun Hesarit ovat tällä viikolla siirtyneet lukijoiden hyppysiin eri puolilla kaupunkia sijaitsevissa jakelupisteissä, ja samalla pieni pala kaupungin arkea oli hetken aikaa toisen näköinen.

”Minulle jäi tunti ylimääräistä aikaa. Olisin viettänyt se kotona kahvin ja lehden parissa, mutta koska lehteä ei tullut, tulin tänne. Se oli ihan hyvä ratkaisu”, kertoo Lea Metsä tuore lehti hyppysissään.

Metsä lukee lehteään Helsingissä Sanomatalon aulassa. Lehtiä oli jaossa talon vastaanotossa, ja harvoin toimistotalossa on aamuisin yhtä vilkasta.

”Ihmiset toivottavat hyvää huomenta, ja että saako lehden”, kertoo vahtimestari Jari Kaukinen. Kävijöiden määrä yllätti hänet: lehtipinot ovat korkeita, sillä edellispäivänä Hesarit loppuivat Sanomatalossa kesken.

Vaikka vuosi Keniassa teki Lea Metsästä kokeneen digilehden lukijan, ei aamuhetkessä ole paperisen lehden voittanutta.

”Aamukahvi ja lehden selailu kuuluvat meidän kulttuurissamme lähtemättömästi yhteen”, Metsä sanoo.

”Kaikkien kulttuurien edustajat ovat aamuhetkellä konservatiivisimmillaan. He valitsevat sen saman aamupalan, jonka syövät kotona, ja vasta myöhemmin päivällä ollaan joustavampia ja uudelle alttiimpia.”

Vahtimestarin tiskin äärellä ihmiset päivittelevät lakkoa ja koirat tekevät tuttavuutta toisiinsa sekä talon siivoojaan. Yksi pyytää toisen lehden työkaverille, toinen sairaalle naapurille. Kerta toisensa jälkeen Kaukinen sekä Petri Silvennoinen vastaavat: torstaina lehti jaetaan kotiin.

”Miten kauan se jaetaan?” koirineen tullut Tuuli Holopainen kysyy.

”Joka päivä, kannattaa seurata uutisia”, Kaukinen vastaa.

”Kiitos, lehti on aamukahvin kanssa paljon kivempi kuin älypuhelin, jonka kanssa on muutenkin ihan liikaa”, Holopainen sanoo.

Vaikka sanomalehti ilmestyy nykyaikana kännykkään, tietokoneen ruudulle ja tablettiin, paperinen sanomalehti vain kuuluu joihinkin hetkiin.

”Minulla ei edes ole nettitunnuksia, vaikka toki tiedän, että sellaisia on saatavilla. Nyt kun en pysty lukemaan tätä aamulla kotona, mutta luen sitten illalla”, työkaverillekin lehden vienyt Jorma Heimonen suunnittelee.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat