Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki teetätti entisestä kaupunginjohtajastaan kymppitonnilla videon – HSTV näyttää, miltä se näyttää

Kaupunki
 
Kaupunginjohtajan muotokuva onkin video!
Kaupunginjohtajan muotokuva onkin video!
Helsinki teetätti entisestä apulaiskaupunginjohtajastaan, Hannu Penttilästä (sd) videomuotokuvan. Katso, miltä kymppitonnin maksava työ näyttää. Toimittaja: Joonas Laitinen HS, Kuvaus ja leikkaus: Kalle Koponen HS

Helsingin entinen kaavoituksesta vastaava apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä (sd) sai keskiviikkona poikkeuksellisen kunnianosoituksen.

Helsinki teetätti nykyisin Vantaan apulaiskaupunginjohtajana toimivasta Penttilästä kaupungintalon seinälle ripustettavan videoteoksen. Työ maksoi noin 10 000 euroa. Kalleimmat Helsingin kaupunginjohtajia ja valtuuston puheenjohtajia koskevat teokset ovat maksaneet 25 000 euroa.

Mustavalkoinen teos esittää Penttilän kotonaan Helsingin Kalliossa lukemassa Eliel Saarisen klassista Pro Helsinginfors -suunnitelmaa vuodelta 1918. Kyseessä on Helsingin ensimmäinen yleiskaava. Kahtena päivänä keväällä kuvattu teos kestää 8 minuuttia.

”Kyseessä on periaatteessa maalaus, joka vain elää. Tosi staattinenhan tämä on”, sanoo teoksen tehnyt Liisa Lounila.

Helsinki on perinteisesti teettänyt kaupunginjohtajistaan muotokuvat. Työt on ripustettu Helsingin kaupungintalon seinille pääosin puolueiden ryhmähuoneiden viereen. Aikaisemmista töistä uskaliain on ollut apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauria (vihr) kuvaava työ. Se on valokuva.

Lounila valikoitui Penttilää kuvaavan työn tekijäksi Penttilän omasta aloitteesta. Penttilä valitsi myös kuvauspaikan. Lounila puolestaan päätti sen, että työstä tuli nimenomaan video.

”Teen itse videota. Katsoin sitä seinää, mihin tämä on tarkoitus ripustaa ja ajattelin, että saisikohan tuota heidän muotokuvaperinnettä hieman uudistettua”, Lounila kertoo.

Lopulta Lounila sai kaupungin ylipuhuttua erilaiseen ratkaisuun. Penttilä itse lämpesi hankkeelle heti.

”Hannu pyysi minua tekemään työn ja antoi vapaat kädet, kunhan lopputuloksena on muotokuva”, Lounila sanoo.

Helsingin puolella videoformaatti aiheutti alkuun pelkoja.

”He pelkäsivät, että tuleeko kaupungintaloon joku hirveä elokuvateatteri. Onnistuin vakuuttamaan heidät siitä, ettei tämä vaadi mitään teknisiä häkkyröitä tai pimennettyjä huoneita”, Lounila sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat