Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoolainen seurakunta mainostaa kirkon syntymäpäiviä viinillä

Kaupunki
 
Tapiolan seurakunta
Räväköillä banderolleilla mainostetaan Tapiolan kirkon 50-vuotisjuhlia.
Räväköillä banderolleilla mainostetaan Tapiolan kirkon 50-vuotisjuhlia. Kuva: Tapiolan seurakunta

”Jeesus tulee, viiniäkin on. Tule sinäkin!” toteaa kutsu. Tapahtumajärjestäjä nostaa vielä panoksia lupaamalla, että ”50 vuotta ei ole mitään – tarjoamme iankaikkisen elämän”.

Yllä olevat mainoslauseet on poimittu muun muassa Tapiolan kirkon ulkoseiniin kiinnitetyistä mainosbanderolleista. Niillä markkinoidaan betonisen kirkon 50-vuotisjuhlia.

Syntymäpäiväkampanja erottuu räväkkyydellään perinteisestä seurakuntaviestinnästä.

Onko kukaan loukkaantunut iskulauseista, tiedottaja Tuomas Saloniemi Tapiolan seurakunnasta?

”Muutamia negatiivisia palautteita on tullut, mutta pääasiassa palaute on ollut myönteistä.”

”Eikä ole kyse siitä, että kirkko hylkäisi arvonsa tai lähtisi vulgaariksi. Haluamme vain kertoa, että olemme oikeasti täällä, ja haluamme kuulua ihmisten elämään”, Saloniemi sanoo.

Pahinta kirkolle on Saloniemen mielestä se, jos kukaan ei huomaa tai ole mitään mieltä. Tylsyyden ja harmauden karttaminen ei hänen mukaansa tarkoita kuitenkaan sitä, että ketään yritettäisiin loukata tarkoituksella.

”Puhumme kirkon ydinasioista ja ydinteemoista, mutta niistäkin voi puhua monella eri sävyllä.”

Kaikki kampanjan kirvoittamat negatiiviset palautteet liittyvät ”Jeesus tulee, viiniäkin on. Tule sinäkin!” -mainoslauseeseen. Ilta-Sanomat uutisoi tiistaina helsinkiläisen Namu-yökerhon asiakaskirjeestä, jossa ylistettiin ”kunnon känniä” ja illan päättymistä lakanoiden väliin. Ravintoloitsija Seppo ”Sedu” Koskinen on jo pyytänyt anteeksi raisua mainontaa.

Tapiolan seurakunta ei Tuomas Saloniemen mukaan flirttaile kännäyskulttuurin kanssa. Humoristisessa banderollissa viitataan luonnollisesti ehtoolliseen, joka on kristillinen sakramentti eli pyhä toimitus.

Namu-yökerhon mainoskirjeessä kuvailtiin toisenlaista toimitusta: ”nousuhumalan mieletön fiilis, joka muuttuu jossain vaiheessa iltaa kunnon känniksi”.

”Meillä ne hyvät fiilikset tulevat kyllä muusta kuin siitä viinistä, jota tarjoillaan vain tilkkanen”, Saloniemi toteaa.

Tapiolan seurakunta mainostaa kirkkonsa 50-vuotisjuhlia myös muilla kekseliäillä keinoilla. Esimerkiksi keskiviikkona Tapiolan Stockmann-tavaratalon edustalla jaettiin espoolaisille ”Kanna vettä, älä syntejä” -tarralla varustettuja ämpäreitä. Tempaus imitoi halpamarkettien avajaisia, joissa ilmaisämpärit ovat aiheuttaneet monesti jonoja ja tungosta.

Tapiolan kirkon syntymäpäivää vietetään sunnuntaina 29. marraskuuta. Päivä alkaa aamukymmeneltä juhlamessulla, minkä jälkeen järjestetään vielä kello 15 lasten adventtikirkko ja kello 18 kamarikuoron juhlakonsertti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat