Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin Kurvin kasvot muuttuvat – kahteen taloon sovitellaan lisäkerroksia

Kaupunki
 
Arkkitehtitoimisto Huttunen-Lipasti-Pakkanen Oy
Kaupunkisuunnitteluvirasto ehdottaa, että Kurvin pohjoispuolella sijaitsevia kahta taloa korotettaisiin kolmella kerroksella.
Kaupunkisuunnitteluvirasto ehdottaa, että Kurvin pohjoispuolella sijaitsevia kahta taloa korotettaisiin kolmella kerroksella. Kuva: Arkkitehtitoimisto Huttunen-Lipasti-Pakkanen Oy
Fakta

Taloissa nyt viisi kerrosta

 Tavoitteena on korottaa osoitteessa Hämeentie 62 ja 64 olevia taloja kolmella kerroksella. Talot ovat nyt viisikerroksisia.

 Myös Hämeentie 62:n piharakennus (1941) otettaisiin asumiskäyttöön.

 Kaavaluonnos on esillä, ja siitä voi kertoa mielipiteensä 18. joulukuuta saakka.

Alppiharju

Kurviin eli Sörnäisten, Alppiharjun ja Kallion kohtauspaikkaan suunnitellaan nyky-Helsingille harvinaista talojen roimaa korottamista.

Kaupunkisuunnitteluvirastossa valmistellaan Hämeentie 62:n ja 64:n viisikerroksisten talojen kasvattamista niin, että katoille tehtäisiin kolme lisäkerrosta. Lisäkerroksiin kaavaillaan asuntoja.

Vanhempi taloista eli Hämeentie 62 on valmistunut vuonna 1936. Naapuritalo on valmistunut vuonna 1986.

Huonomaineisenakin pidetty Kurvi kuuluu Helsingin ikonisiksi muodostuneisiin kaupunkimaisemiin. Kaupunkisuunnitteluviraston hahmotelmissa lisäkerrokset rakennettaisiin niin, että talot yhdistyisivät nykyistä paremmin niiden vieressä sijaitseviin rakennuksiin.

Lisäkerrosten kattomateriaaliksi virasto on määräämässä tummaa konesaumattua peltiä.

Outi Pyhäranta / HS
Uusrenessanssitalo Atlas valmistui Aleksanterinkadun ja Mikonkadun kulmaukseen 1889. Sitä korotettiin modernilla osalla 1950-luvulla.
Uusrenessanssitalo Atlas valmistui Aleksanterinkadun ja Mikonkadun kulmaukseen 1889. Sitä korotettiin modernilla osalla 1950-luvulla.

Helsingissä on vireillä muutamia muitakin projekteja, joissa kerrostaloihin rakennetaan uusia kerroksia. HS kertoi helmikuussa (HS 15.2. munkkiniemeläisen kerrostalon lisäkerroksesta. Myös Myllypurossa ja Ruskeasuolla on vanhaan taloon tehty lisäkerroksia.

Korotuksia ja muunlaisia laajennuksia on tehty helsinkiläisiin taloihin kautta aikojen. Niitä on esitellyt arkkitehti Juha Ilonen kirjassaan Kolmas Helsinki.

”Helsinki on täynnä kerrostumia: taloja on jatkettu, korotettu, yhdistelty, riisuttu ja muodistettu eri aikoina ja eri syistä. Kaupunki ei ole koskaan valmis”, Ilonen sanoi HS:n artikkelissa vuonna 2013.

Outi Pyhäranta
Uudenmaankadulla numeroon 45 valmistui 1866 kaksikerroksinen uusrenessanssitalo (kuvassa vasemmalla).Sitä korotettiin ja laajennettiin jugendosalla 1905–1907.
Uudenmaankadulla numeroon 45 valmistui 1866 kaksikerroksinen uusrenessanssitalo (kuvassa vasemmalla).Sitä korotettiin ja laajennettiin jugendosalla 1905–1907.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat