Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kännykkälippu tuli myös Helsingin seudun busseihin

Kaupunki
 

Pääkaupunkiseudulla on tällä viikolla otettu käyttöön uudenlainen mobiililippu, joka käy busseissa ja myös Helsingin rajojen ulkopuolella.

”Perinteinen tekstiviestilippu on jo vakiintunut ja suosittu. Sen käyttö on kuitenkin rajoittunut vain ratikoihin, metroihin ja syöttöliikenteen busseihin Helsingissä. Vastaavaa on toivottu paljon koko HSL-alueelle”, perustelee ryhmäpäällikkö Risto Vaattovaara Helsingin seudun liikenteestä.

Vanhaa tekstiviestilippua ei ole haluttu sellaisenaan ottaa laajemmin käyttöön, koska busseissa kuljettajat ovat kokeneet sen tarkastamisen hankalaksi. Uudesta lipusta on helpompi nähdä yhdellä vilkaisulla, onko se aito.

Mobiililippu toimii alkuun Android-puhelimiin ladatun sovelluksen avulla. Windows phone- ja iOS-laitteisiin vastaava sovellus luvataan vuoden loppuun mennessä.

”On esimerkiksi toivottu, että lippuja voisi tilata etukäteen. Myös lastenlippuja on kyselty”, Vaattovaara kertoo.

HSL:n Reittioppaasta on tulossa kokonaan uusi versio, joka näyttää liikenteen reaaliajassa. Sen yhteyteen tulee ehkä myös mahdollisuus ostaa mobiililippu suoraan.

Myös uusia maksutapoja harkitaan. Nyt mobiililipun hinta veloitetaan osana puhelinlaskua.

Se tarkoittaa myös sitä, että osa summasta menee puhelinoperaattoreille eli tässä tapauksessa Soneralle, Elisalle ja DNA:lle tai näiden tytäryhtiöille.

Mobiililippu maksaa yhtä paljon kuin kertalipun osto kuljettajalta tai konduktööriltä. Se on siis kalliimpi kuin matkakortilla ostettu kertalippu tai vanha tekstiviestilippu.

Vanhan tekstiviestilipun halpaa hintaa perustellaan sillä, että sen käyttö on rajoitettu vain tietyille linjoille.

”Mobiililipun on tarkoitus olla helppo tapa maksaa matkansa. Se ei kuitenkaan vie mitään vanhaa tapaa pois”, Vaattovaara sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat