Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin sosiaali- ja terveysjohtaja lähdössä – poistuu pienempiin piireihin Kanta-Hämeeseen

Kaupunki
 
Juhani Niiranen / HS
Hannu Juvonen valittiin Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysviraston päälliköksi vuoden 2014 joulukuussa.
Hannu Juvonen valittiin Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysviraston päälliköksi vuoden 2014 joulukuussa. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysviraston päällikköä Hannu Juvosta esitetään Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaksi.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallitus on päättänyt yksimielisesti kuntayhtymän 9. joulukuuta kokoontuvalle valtuustolle johtajan virkaan Juvosta.

Juvonen on asiasta vähäsanainen: ”Olen hakenut virkaan”, hän totesi perjantaina aamulla.

Virastopäällikkönä Hannu Juvonen ehti olla Helsingissä vain vajaan vuoden. Kaupunginvaltuusto valitsi hänet virkaan joulukuussa 2014.

Hänen vastaehdokkaanaan oli viraston osastopäällikkö Juha Jolkkonen. Valtuustossa Juvonen valittiin suhteellisen niukalla äänierolla 46–38.

Henkilöstöryhmät ja esimerkiksi sosiaali- ja terveyslautakunta olivat Juha Jolkkosen kannalla. Jotkut pitivät Juvosta johtamistyyliltään liian ankarana. Toisaalta tiukkuus katsottiin myös eduksi kaupungin talouden ja valtakunnallisen sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksen asettamissa paineissa.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri on yksi maan hallituksen soteuudistuksen myötä kaavailemista 15:tä sairaanhoitopiiristä.

Nykyisellään Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymään kuuluu 11 jäsenkuntaa. Asukkaita niissä on 176000. Kuntayhtymän palveluksessa on noin 2000 henkilöä.

Helsingin sosiaali- ja terveysvirastossa työskentelee 15000 ihmistä. Vielä ei tiedetä, kuinka työpaikat järjestyvät kunnissa ja sairaanhoitopiireissä sosiaali- ja terveysuudistuksen mahdollisesti toteuduttua.

Helsingin sosiaali- ja terveystoimesta vastaava apulaiskaupunginjohtaja Laura Räty (kok) pitää Hannu Juvosen lähtöä menetyksenä.

”Hän on ollut minulle tärkeä työpari”, Räty sanoi.

”Nyt mietimme rauhassa, miten jatkamme eteenpäin. Meillä on Helsingissä vuoden kuluttua tulossa johtamisjärjestelmän muutos. Uskon, että tehtävä voidaan täyttää sijaisuusjärjestelyllä, ja ainakin on syytä nyt juuri päätöksenteon ollessa kesken pidättäytyä ulkoisesta rekrytoinnista.”

Myös toinen pääkaupunkiseudun terveysjohtaja haki Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaksi. Hannu Juvosen mahdollisen kieltäytymisen varalta varalle on valittu Eetu Salonen, joka on Espoon terveyspalvelujen johtaja.

”Ei mikään aja, vaan vetää”, Salonen vastasi perjantaina kysymykseen, mikä ajaa eteläsuomalaisten suurten kaupunkien terveysjohtajia maakuntiin.

”Pienehkön sairaanhoitopiirin johtajan työ on hirmu mielenkiintoinen näin soteintegraation toteuttamisvaiheessa”, Salonen perusteli hakuaan.

”Pääkaupunkiseudulla on tosi isoja koneita. Sote varmaan edistyy täällä hitaammin”, hän sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat