Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hakaniemen torin lasihalli myötätuulessa – ”Pirteä avaus”

Kaupunki
 
Hakaniemen Ykköskauppiaat / Apple-kartat
Hakaniemen hallin kauppiaiden teettämässä havainnekuvassa uudisrakennus peittäisi suuren osan Hakaniemen torista.
Hakaniemen hallin kauppiaiden teettämässä havainnekuvassa uudisrakennus peittäisi suuren osan Hakaniemen torista. Kuva: Hakaniemen Ykköskauppiaat / Apple-kartat

Ehdotus Hakaniemeen rakennettavasta lasisesta torihallista ottaa ensiaskeleitaan myötätuulessa. HS kertoi tiistaina Hakaniemen hallin kauppiaiden ideasta, jossa kauppahallin remonttia varten rakennettavasta väistötilasta tulisikin pysyvä rakennus torille.

Hakaniemen halli on menossa remonttiin vuoden 2017 tammikuussa, ja Helsingin teknisen palvelun lautakunta käsitteli väistötila-asiaa kokouksessaan torstaina. Lautakunnan mielestä asiasta päätettäessä tulisi huomioida ensisijaisena vaihtoehtona ratkaisu, jossa väistötilat tai osia siitä jäisi pysyväksi rakennelmaksi.

Teknisen palvelun lautakunnan puheenjohtaja Tomi Sevander (sd) pitää hallikauppiaiden ehdotusta ”rohkeana esiintulona” ja ”pirteänä avauksena, joka on saanut arvoisensa huomion”.

”En poissulkisi vaihtoehtoa, joka voisi pysyä torilla pidempäänkin”, Sevander sanoo.

”Lautakunnan jäsenet puoluekantaan katsomatta suhtautuivat asiaan aika positiivisin mielin”, hän kuvailee yleisemmin torstai-illan kokouksen tunnelmia.

Sevander perää kuitenkin malttia, sillä suunnitelmat ovat vielä alkumetreillä. Kauppiaiden ehdottama paviljonkikin on käytännössä pelkkä havainnekuva. Sevander suhtautuu epäileväisesti esimerkiksi siihen, tarvitsisiko Hakaniemen torille rakentaa aivan niin suurta rakennusta kuin nyt on ideoitu.

Väistötilan on joka tapauksessa oltava lautakunnan mukaan niin iso, että sinne mahtuu kivuttomasti kaikki Hakaniemen hallin kauppiaat ja yrittäjät. Väistötilan tulee myös sijaita Hakaniemen torilla ja olla muun muassa ”kiinnostava”.

Mikäli rakennelmasta ei tule pysyvää, pitäisi sille lautakunnan mielestä keksiä kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti järkevää uusiokäyttöä.

Hakaniemen kauppahallin väistötila-asia etenee seuraavaksi kiinteistölautakunnan käsittelyyn.

Hakaniemen hallikauppiaat ovat ottaneet mallia ehdotukselleen Kööpenhaminan Torvehallerne-rakennelmista. Kauppiaat visioivat, että yli puolitoista vuotta kestävän remontin jälkeen torihallissa voisi olla esimerkiksi torikauppiaita sekä kahvila- ravintola- ja tapahtumatoimintaa, joka vilkastuttaisi koko Hakaniemen aluetta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat