Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perussuomalaiset erotti Helsingin varavaltuutetun rasistisen nettikirjoittelun takia

Kaupunki
 
Ville Männikkö
Perussuomalaiset erotti Olli Sademiehen puolueestaan syyskuussa Sademiehen nettikirjoittelun takia.
Perussuomalaiset erotti Olli Sademiehen puolueestaan syyskuussa Sademiehen nettikirjoittelun takia. Kuva: Ville Männikkö

Helsingin perussuomalaisten varavaltuutetuksi syksyllä 2012 valittu Olli Sademies on erotettu perussuomalaisista. Hänet erotettiin puolueesta rasististen nettikirjoitusten takia. Hän muun muassa ehdotti keväällä Afrikasta tulevien pakolaisten pakkosterilisaatiota.

”Erottamisen taustalla ovat Sademiehen sosiaalisessa mediassa pitkään jatkuneet kohukirjoitukset, joiden sävyä tai tyyliä Sademies ei PS:n puolueen tai piirin johdon useista kehotuksista huolimatta suostunut muuttamaan”, kirjoitetaan perussuomalaisten aiheesta perjantaina julkaisemassa tiedotteessa.

Sademiehen erottaminen nousi laajemmin esiin perjantaina HS:n uutisen takia.

Uutisessa kerrottiin, että Helsingin maahanmuutto- ja kotouttamisasioiden neuvottelukunnassa varajäsenenä istuva Jukka Wallin (ps) oli lähettänyt elokuussa kyseisessä neuvottelukunnassa istuvalle somalialaistaustaiselle vasemmistoliittolaispoliitikolle kuvan, jossa kaksi miestä esittää natsitervehdyksen.

Nyt vasemmistoliitto vaatii perussuomalaisia vaihtamaan Wallinin kokonaan pois neuvottelukunnasta.

Perussuomalaiset vaati Helsingin Sanomia oikaisemaan kyseisen uutisen, koska uutisen mukaan Sademiehen kerrottiin olevan yhä perussuomalaisten varavaltuutettu. Puolueen lähettämässä tiedotteessa kerrottiin, että Sademies oli erotettu puolueesta jo syyskuussa 2015.

Erottamisesta ei ole kuitenkaan kerrottu, ainakaan suuremmissa uutisvälineissä. Asiasta mainitaan ainoastaan ohimennen MTV:n uutisessa, joka on on otsikoitu ”Der Spiegel: Soini väläyttää sanktioita maille, jotka eivät ota pakolaisia”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat