Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin perussuomalaisten poliitikko lähetti natsikuvan somalitaustaiselle kunnallispoliitikolle

Kaupunki
 
Marko Sorsa
Jukka Wallin
Jukka Wallin Kuva: Marko Sorsa

Helsingin perussuomalaisten ympärillä kuohuu jälleen rasismisyytösten takia. Vasemmistoliitto vaatii perussuomalaisia vaihtamaan Helsingin maahanmuutto- ja kotouttamisasioiden neuvottelukunnassa varajäsenenä istuvan poliitikon natsitervehdyksen takia.

Perussuomalaisten Jukka Wallin latasi elokuussa Suldaan Said Ahmedin (vas) Facebook-seinälle kuvan, jossa kaksi miestä tekee natsitervehdyksen. Toinen kuvan miehistä on muun muassa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tuomittu Seppo Lehto, toinen tummaihoinen mies nimeltään Jama Jama. Suldaan Said Ahmed on somalitaustainen.

Said Ahmed on Helsingin maahanmuutto- ja kotouttamisasioiden neuvottelukunnan varsinainen jäsen. Neuvottelukunnan tehtävänä on muun muassa kehittää Helsingin maahanmuuttopalveluja.

Asiasta on keskusteltu maahanmuuttoasioita käsittelevässä neuvottelukunnassa. HS:n saaman kokousmuistion mukaan natsitervehdyskuvan lähettänyt Wallin kertoo ladanneensa kuvan sosiaaliseen mediaan ”enempää miettimättä, onko se asiallinen vai ei”.

Muistion mukaan Wallin itse ”piti kuvaa huvittavana, eikä ajatellut, että se aiheuttaisi paheksuntaa”.

Hän tarjoutui kokouksessa pyytämään asiaa julkisesti anteeksi. Tämä ei kuitenkaan riitä Said Ahmedille. Hänen mielestään Wallinin on erottava vapaaehtoisesti tehtävästään.

”Luottamustehtävissä ja yhteiskunnassa pitäisi olla ehdoton nollatoleranssi rasismin suhteen. Hyvin vastenmielistä, että poliittinen toimija lähettelee tällaisia viestejä”, sanoi Said Ahmed HS:lle perjantaina.

”Etenkin kun niitä tulee tämänhetkisessä ilmapiirissä vallankäyttäjältä, joka on hallituspuolueessa ja luottamustehtävissä mukana. Saan muutenkin ihan tarpeeksi vihapostia ja rasistisia viestejä päivittäin”, hän jatkaa.

Anteeksipyyntö ei riitä myöskään vasemmistoliiton ryhmää johtavalle Veronika Honkasalolle. Hän sanoi, että ryhmä vie asian kaupunginhallitukseen ellei perussuomalaisten ryhmä vaihda jäsentä vapaaehtoisesti.

”Meidän mielestämme rasismia ei voi pyydellä anteeksi vaan se on tuomittava täysin”, Honkasalo sanoi perjantaina HS:lle.

Päätös neuvottelukuntien jäsenten erottamisesta kuuluu kaupunginhallitukselle.

Viimeksi perussuomalaisten ympärillä kuohui Helsingissä loppukeväästä, kun perussuomalaisten silloinen varavaltuutettu Olli Sademies vaati Facebook-sivullaan Suomeen Afrikan mantereelta muuttavien pakolaisten pakkosterilisaatiota. HS uutisoi asiasta toukokuussa.

Perjantaina puolue tiedotti, ettei Sademies kuulu enää puolueeseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat