Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taas luvassa jätti-investointi datakeskukseen – Espoo tai Vantaa vahvoilla

Kaupunki
 
Parviainen Arkkitehdit Oy
Myös Soneran suunnitelee datakeskuksesta Helsinkiin. Se sijoittuisi Pitäjänmäkeen.
Myös Soneran suunnitelee datakeskuksesta Helsinkiin. Se sijoittuisi Pitäjänmäkeen. Kuva: Parviainen Arkkitehdit Oy

Rakenteilla oleva Itämeren datakaapeli houkuttelee pääkaupunkiseudulle datakeskusyhtiöitä ulkomailta. Ensimmäisenä ovat liikkeellä saksalaiset.

Baijerilainen Hetzner Online suunnittelee 150–200 miljoonaa euroa maksavaa datakeskuspuistoa Kehä III:n läheisyyteen, vahvistaa Cinia Oy:n varatoimitusjohtaja Jukka-Pekka Joensuu.

Yhtiö aloitti merikaapelin vetämisen Santahaminasta Saksan Rostockiin 12. lokakuuta. Noin sata miljoonaa euroa maksava uusi kaapeliyhteys valmistuu vuoden 2016 keväällä.

Hetzner Online on yksi kaapeliyhtiöön sijoittavista, ja se saa suoran yhteyden datapuistoonsa.

Puiston rakennuksissa on tilaa 150 000 neliömetriä. Datapuisto rakennetaan noin kymmenen hehtaarin tontille vaiheittain.

Saksalaisen yhtiön datapuistosta on tulossa yksi alan suurimpia keskittymiä Suomessa. Suurin keskus on tällä haavaa Googlen Haminan entiseen paperitehtaaseen perustama.

Suomi kiinnostaa yrityksiä siksi, että sähkö on edullista. Lisäksi sähkön saatavuus on hyvin turvattu. Suomessa sähkön verotus on pienempi kuin esimerkiksi Saksassa.

Hetzner Online laskee pystyvänsä säästämään noin kymmenen miljoonaa euroa pelkästään sähkökustannuksissa.

Yhtiöllä on lähes 100 000 pientä ja keskisuurta yritysasiakasta.

Sitä minne pääkaupunkiseudun kolmesta suuresta kaupungista yhtiö on iskenyt silmänsä, Joensuu ei halua kertoa. ”Lähitulevaisuudessa yhtiö ilmoittaa asiasta.”

Hetzner Online haluaa hyvien kulkuyhteyksien päähän, lähelle lentokenttää. Meren rannalle se ei halua sijoittua, koska kosteus voisi häiritä keskuksen ilmajäähdytystä. Sähkön kantaverkkoja pitää olla moniin eri suuntiin, jotta energiansaanti on turvattu. Myös tietoliikenneyhteydet ovat tärkeitä.

Helsinki pärjäisi kisassa muutoin, mutta sen mahdolliset alueet ovat lähellä merenrantaa.

Vantaalla ja Espoolla on paremmat mahdollisuudet napata iso investointi. Joensuun mukaan aina auttaa se, että joku suuri alaa lähellä oleva toimija vetää puoleensa investoijaa.

Hän viittaa esimerksiksi Googlen datakeskukseen Pohjois-Ruotsin Luulajassa. ”Sen vuoksi investoijat ovat kiinnostuneet myös alueista rajan takana Suomessa.”

HS:n tietojen mukaan tässä tapauksessa Nokia voi olla se vetonaula. Yhtiöllä on toimitilaa Karakalliossa. Lisäksi Nokia omistaa lähistöllä paljon maata, joka sopisi datapuistolle.

Cinian Joensuu kertoo, että saksalaisten lisäksi muuallakin Euroopassa on kiinnostusta perustaa datakeskuksia Suomeen.

Uusi keskus on syntymässä myös Helsinkiin. Telia-Soneran suunnitelmat investoida Pitäjänmäelle ovat Helsingin kiinteistöviraston mukaan pitkällä. HS kertoi Soneran jättimäisestä datakeskuksesta alkukesällä.

Myös Telia-Soneralle tulee suora yhteys kaapeliin.

Puhelinjätti aikoo rakentaa 130–150 miljoonaa euroa maksavan datakeskuksen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat