Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hietalahden kauppahallin myyminen mutkistui

Kaupunki
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
1900-luvun alussa avattu Hietalahden kauppahalli on nyt Helsingin kaupungin omistuksessa.
1900-luvun alussa avattu Hietalahden kauppahalli on nyt Helsingin kaupungin omistuksessa. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Kamppi. Helsingin tilakeskuksen päällikkö Markku Metsäranta tyynnyttelee kiinteistölautakunnan poliitikkoja Hietalahden kauppahallin mahdollisesta myynnistä.

”Me esitämme, poliitikot hyväksyvät tai hylkäävät”, Metsäsanta sanoi perjantaina.

Kiinteistölautakunta jätti torstaina viraston esityksen kauppahallin myyntiperiaatteista pöydälle. Kiinteistölautakunta oli halunnut ne hyväksyttäväkseen ennen kuin Hietalahden hallista aiottu avoin tarjouskilpailu järjestetään.

Poliitikkoja pohditutti vuokrausehtoihin esitetty lause: ”Rakennuksen käyttötarkoitus rajataan kauppahallitoimintaan.”

”Olen käsittänyt, että lause sulkee pois päivittäistavarakaupan. Nyt on herännyt epäilys, että se mahdollistaakin sen”, lautakunnan varapuheenjohtaja Jasmin Hamid (vihr) sanoi perjantaina.

”Jos päätetään myydä halli, täytyy tietää, mitä päätetään. Jos ehdot sallivat päivittäistavarakaupan, ainakin sen pitää näkyä hinnassa.”

Tilakeskuksen päällikkö Markku Metsäranta totesi poliitikkojen haluavan, että rakennus säilyy kauppahallina. Nyt poliitikot miettivät, mitä ”kauppahalli” tarkoittaa.

”Viimeistään maanvuokrasopimuksessa voimme määritellä, mitä hallissa saa tehdä ja mitä ei. Voimme panna vaikka sanktiot vielä päälle”, Metsäranta sanoi.

”Nyt siellä on kahviloita, ravintoloita ja elintarvikemyyntiä. Ero kauppahallin ja vähittäistavarakaupan välillä on veteen piirretty viiva. Määritelköön poliitikot, missä raja kulkee.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat