Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taistelukoira tappoi sekarotuisen Vuosaaressa – omistaja yritti vääntää leuat auki ja löi lopulta mattoveitsellä

Kaupunki
 
Poliisin mukaan verinen taistelukoira löydettiin tapahtumien jälkeen Vuosaaren Lidlistä.
Poliisin mukaan verinen taistelukoira löydettiin tapahtumien jälkeen Vuosaaren Lidlistä.

Vuosaaren Lidliin juoksi perjantai-iltana vertavuotava koira. Silminnäkijän mukaan koiralla oli turkissaan viiltohaavoja ja ”reikä päässään”.

Tapahtumat olivat alkaneet hieman aikaisemmin Vuosaaren pohjoisen ostoskeskuksen edustalta, jossa taistelukoira oli poliisin mukaan vielä tuntemattomasta syystä käynyt sekarotuisen koiran kimppuun.

”Taistelukoira oli purrut sekarotuista niskaan. Ja kun taistelukoira puree, se ei päästä irti”, kertoo päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Nikonen.

Nikosen mukaan sekarotuisen koiran omistaja oli mennyt väliin. Hän oli poliisin tietojen mukaan yrittänyt potkia ja lyödä taistelukoiraa, jotta tämä olisi irrottanut otteensa. Omistaja oli myös yrittänyt esimerkiksi vääntää koiran leukoja auki.

”Lopulta mies oli muistanut, että hänen taskussaan on mattoveitsi ja oli lyönyt sillä koiraa”, Nikonen kertoo.

Poliisin tietojen mukaan tämän jälkeen taistelukoiran omistaja oli ilmeisesti päästänyt irti remmistä ja koira oli lähtenyt juoksemaan ensin kohti lasten leikkikenttää, sitten Lidliin.

Hyökkäyksen kohteeksi joutunut sekarotuinen koira kuoli. Myös sen omistaja sai vertavuotavia vammoja esimerkiksi käsiinsä yritettyään irrottaa taistelukoiraa.

Nikosen mukaan tapahtumien kulku ei ole poliisille vielä täysin selvä. Eikä sekään, mitkä ovat mahdolliset rikosnimikkeet.

Rikoskomisario muistuttaa, että todennäköisesti sovellettavaksi tulee aikanaan erilaisia lainkohtia. Esimerkiksi järjestyslaissa puhutaan koirakurista.

Nikonen tuntee aiheen kiemurat, sillä hän on perehtynyt aiheeseen aikanaan yliopistolla.

”Jos koiraa vahingoitetaan, kyseessä on vahingonteko. Juridisesti eläintä pidetään esineenä.”

Esimerkiksi jos koira kuolee vahingonteon seurauksena, saattaa vahingontekijä joutua korvaamaan ”koiran jälleenhankintahinnan” sekä vahingosta aiheutuneet muut kulut, Nikonen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat