Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki avustaa järjestöjä kuolinpesävaroilla

Kaupunki
 

Helsingin kaupungin haltuun päätyy vuosittain noin kaksi miljoonaa euroa kuolinpesien varoja. Kuolinpesien varoja on määrä käyttää erilaisten järjestöjen avustuksiin.

Perintökaaren mukaan vainajan omaisuus menee valtiolle, jos perillisiä ei ole. Valtio puolestaan voi osoittaa varat vainajan kotikunnalle.

Sosiaali- ja terveyslautakunta käsittelee järjestöille ensi vuodelle myönnettäviä avustuksia kokouksessaan tiistaina.

Kaiken kaikkiaan lautakunnan on määrä osoittaa erilaisia avustuksia järjestöille noin 6,8 miljoonan euron arvosta. Koko summasta kuolinpesistä peräisin olevien varojen osuus on 2,4 miljoonaa.

Perusperiaatteena on, että avustuksilla tuetaan toimintaa, joka tähtää helsinkiläisten terveys- ja hyvinvointierojen kaventamiseen. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sosiaalisten ongelmien ennaltaehkäisyä ja vähentämistä, maahanmuuttajien kotoutumisen edistämistä sekä haavoittuviin ryhmiin kuuluvien auttamista.

Lautakunnalle esitetään, että osa hakemuksista hylätään. Näin voi käydä, jos avustusta haetaan esimerkiksi kertaluontoiseen tapahtumaan tai jos toiminnan rahoitus perustuisi vain kaupungin myöntämään avustukseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat