Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin Laajasalo nousi uutiseksi Britanniassa – palvelutaloon muuttaa halvalle vuokralle alle 25-vuotiaita

Kaupunki
 
Benjamin Suomela HS
Palvelutalo Rudolfiin muuttaa alle 25-vuotiaita nuoria.
Palvelutalo Rudolfiin muuttaa alle 25-vuotiaita nuoria. Kuva: Benjamin Suomela HS

Helsingin idea etsiä nuoria asukkaiksi palvelutaloon on noussut Britannian yleisradioyhtiö BBC:n uutisaiheeksi. BBC kertoo maailman uutisia käsittelevässä blogissaan Helsingin kaupungin aikeista tarjota alle 25-vuotiaille nuorille yksiöitä 250 euron kuukausivuokralla, jos nämä suostuvat viettämään 3–5 tuntia viikossa palvelutalossa asuvien vanhusten kanssa. Asunnoissa on oma keittiö, vessa, suihku ja parveke.

Helsingin Sanomien Nyt.fi kertoi kokeilusta viime viikolla. Palvelutalo Rudolfiin Helsingin Laajasaloon etsitään asukkaaksi kolmea alle 25-vuotiasta, asuntoa vailla olevaa asukasta. Asukkaiksi valittavien nuorten on oltava myös kiinnostuneita eri-ikäisten kanssa toimimisesta. Muuttoaika on tammikuussa.

HS kertoi perjantaina, että Helsinki on saanut viikossa jo lähes sata hakemusta. Helsingin nuorisoasiankeskuksen projektipäällikkö Miki Mielonen kertoi, että moni hakijoista on hoitoalan opiskelija tai kertonut työskennelleensä vanhusten parissa.

”Ei siitä haittaakaan ole, mutta emme ole etsimässä ensisijaisesti hoitoalan ammattilaisia. Sen sijaan pitää olla aito kiinnostus yhdessä tekemiseen. Seuranpitoa ja pelien pelaamista”, Mielonen sanoi.

Nuoria ja vanhuksia on asutettu samaan palvelutaloon aiemmin esimerkiksi Hollannissa. Deventerissä sijaitsevassa palvelutalossa asuu nuoria ilmaiseksi. Vastineeksi he pitävät vanhuksille seuraa 30 tuntia kuukaudessa.

BBC:n julkaisemassa kirjoituksessa siteerataan YLE:n uutista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat