Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turvapaikanhakijoihin kohdistuu epäilyjä

Kaupunki
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Ohjelappu Auramon vastaanottokeskuksessa Vantaalla.
Ohjelappu Auramon vastaanottokeskuksessa Vantaalla. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Tuorein tapaus nousi julkisuuteen viime perjantaina. Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi 19-vuotiaan turvapaikanhakijan epäiltynä 14-vuotiaan tytön raiskauksesta. Rikoksen epäillään tapahtuneen yksityisasunnossa Raisiossa tiistaina.

Raision tapaus antoi lisää potkua hurjana vellovaan keskusteluun turvapaikanhakijoista ja maahanmuuttopolitiikasta. Aiemmin viime viikolla nousi otsikoihin Kempeleen raiskaustapaus, missä ulkomaalaistaustaisia miehiä epäillään 14-vuotiaan tytön raiskaamisesta.

Poliisi ei ole vahvistanut epäiltyjen olevan turvapaikanhakijoita.

Keski-Suomessa Saarijärvellä poliisi otti keskiviikkona kiinni kaksi turvapaikanhakijaa, joita epäillään lapsen houkuttelemisesta seksuaalisiin tarkoituksiin. Asiasta uutisoi MTV torstaina. Miesten epäillään seuranneen 15-vuotiasta tyttöä ja tarttuneen tyttöä kädestä.

Tällä hetkellä poliisin tietoon on tullut kymmenen raiskausepäilyä, missä epäillyt ovat turvapaikanhakijoita, kertoi Ilta-Sanomat torstaina.

Myrskyä näiden tapausten ympärillä ei hiljennetä tietoja pimittämällä, naapuruussovittelija Miriam Attias, Suomen Pakolaisavun Naapuruussovittelun keskuksen johtaja sanoo.

”Kaikkein tärkeintä olisi avoin tiedonkulku”, Attias sanoo. ”Tilanne muuttuu aina vain pahemmaksi, jos tietoja aluksi pimitetään, mutta sitten ne kuitenkin pomppaavat esiin. Se syö luottamusta sekä kansalaisten ja virkamiesten välillä, ja tuo epäluottamusta myös kansalaisten väliseen keskusteluun.”

Suomessa tehdään noin tuhat raiskausta koskevaa ilmoitusta poliisille vuosittain, kertoo Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos. Hieman yli viidennes raiskauksiin liittyvistä epäillyistä on ulkomaalaistaustaisia.

Vain osa raiskauksista tulee poliisin tietoon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat