Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuusulan katusurmasta epäilty mies pidätettiin – ei aiempaa rikostaustaa

Kaupunki
 
Poliisi julkaisi uuden videon Hyrylän henkirikokseen liittyen
Poliisi julkaisi uuden videon Hyrylän henkirikokseen liittyen
Poliisi julkaisi sunnuntaina toisen videon liityen Hyrylän henkirikokseen. Poliisi pyytää henkilön tunnistamista. Kuva: Poliisi.

Poliisi on pidättänyt miehen, jota epäillään lauantaiaamuna Tuusulan Hyrylästä kuolleena löytyneen vantaalaisnaisen murhasta.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Hyvärinen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo, että vuonna 1981 syntynyttä miestä epäillään todennäköisin syin murhasta. Hyrylässä asuvalla miehellä ei ole Hyvärisen mukaan aiempaa rikostaustaa.

Tapausta tutkitaan murhana tekotavan raakuuden ja julmuuden vuoksi. Uhri, vantaalainen perheenäiti, oli ollut perjantai-iltana juhlimassa pikkujouluja Pub Päämajassa Hyrylässä. Uhri oli poliisin mukaan poistunut ravintolasta kello 00.24 ja kävellyt kohti surmapaikkaa.

Poliisin tiedossa ei ole, että epäilty tekijä olisi ollut samassa ravintolassa uhrin kanssa. He eivät Hyvärisen mukaan viettäneet iltaa samassa seurueessa eivätkä he tiettävästi tunteneet toisiaan entuudestaan.

”Motiivista ei pysty vielä sanomaan mitään. Epäilty kiistää kaiken”, Hyvärinen kertoo.

Epäiltyä kuulustellaan maanantaina aamupäivällä ja tiistaina, minkä jälkeen poliisi harkitsee, esitetäänkö häntä vangittavaksi. Myös muut kuulustelut, kotietsinnät ja tekninen tutkinta jatkuu.

Poliisi julkaisi viikonloppuna kaksi valvontakameravideota, joissa epäilty tekijä kävelee ruumiin löytöpaikan lähellä. Tämän jälkeen poliisille on tullut vähintään kymmeniä vinkkejä, ja murhasta epäilty mies jäi kiinni jo lauantai-iltana. Hänet pidätettiin sunnuntai-iltana.

”Esitutkinnassa on tullut lisävahvistusta epäilyille.”

Hyvärinen ei halua tutkinnallisiin syihin vedoten kertoa, minkälaisesta lisävahvistuksesta on kyse.

Uhri oli poliisin mukaan poistunut Pub Päämajasta lauantaina kello 00.24 ja kävellyt kohti surmapaikkaa eli Hyryläntien ja Koskensillantien risteystä. Epäilty tekijä tallentui kahdesti läheisen terveyskeskuksen valvontakameraan. Jälkimmäisessä tallenteessa mies kantaa naisten käsilaukkua.

Miehen epäillään ryöstäneen käsilaukun ja surmanneen naisen ryöstön yhteydessä. Poliisi on löytänyt käsilaukun, mutta osa sen sisältämästä omaisuudesta on vielä kateissa. Laukkua ei löydetty epäillyn kotona tehdyssä kotietsinnässä. Asunnosta löytyi kuitenkin huumeita, joten tapausta tutkitaan myös huumausainerikoksena.

Esitutkinnan aikana on ollut kiinniotettuna myös muita miehiä, jotka sopivat valvontavideoissa näkyvän henkilön tuntomerkkeihin. Vain vuonna 1981 syntynyt mies kuitenkin pidätettiin.

Poliisi kaipaa yhä havaintoja 48-vuotiaan uhrin sekä viikonloppuna julkaistuilla valvontakameravideoilla näkyvän epäillyn tekijän liikkeistä. Uhri oli pukeutunut mustiin housuihin ja harmahtavaan takkiin. Hänen hiuksensa ovat punertavat. Epäilty tekijä oli valvontakameravideon mukaan pukeutunut tuulipukuun ja lenkkareihin. Poliisi on edelleen kiinnostunut myös muista henkilöistä, jotka ovat liikkuneet tapahtumapaikalla tai sen välittömässä läheisyydessä lauantain vastaisena yönä.

Vinkit voi ilmoittaa poliisille numeroon 029 543 6442.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat