Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi tutkii törkeää raiskausta Helsingin Hesperian puistossa

Kaupunki
 
Martti Rautiainen
Hesperian puisto.
Hesperian puisto. Kuva: Martti Rautiainen

Helsingin poliisilla on tutkinnassa törkeä raiskaus, joka tapahtui perjantaina aamuyöllä Hesperian puistossa Helsingin Töölössä.

Poliisi otti tekijäksi epäillyn miehen kiinni tapahtumapaikan lähistöltä pian rikoksen jälkeen. Raiskaus tapahtui poliisin mukaan 27. marraskuuta kello 4:n ja 4.30:n välillä.

”Kaipaamme havaintoja tapahtuma-aikaan puistossa liikkuneilta henkilöiltä”, sanoo tapauksen tutkinnanjohtajaa maanantaina sijaistanut komisario Kirsi Kanth.

Epäilty on uhrille tuntematon eivätkä he olleet tavanneet esimerkiksi edeltävänä iltana. Millään muulla tavalla Kanth ei halua kommentoida esitutkintaa. Hän ei kerro tarkemmin, missä päin Hesperian puistoa raiskaus tapahtui.

Helsingin poliisilaitoksen poliisipäällikkö Lasse Aapio ei halunnut maanantaina arvioida HS:lle, voiko Töölön epäillyllä raiskaustapauksella katsoa olevan vaikutuksia kaupunkilaisten turvallisuuteen Helsingin julkisilla paikoilla tai onko turvallisuustilanne heikentynyt.

”Olemme jo koko syksyn näitä asioita hoitaneet”, Aapio totesi.

Aapio ei kuitenkaan ole vielä valmis tarkentamaan, mistä asioista on kyse tai mihin mahdollisiin toimiin poliisi on Helsingissä ryhtynyt tai ryhtymässä. Poliisipäällikön mukaan poliisi antaa lisätietoa tilannekuvasta keskiviikkoaamuna, jolloin se aikoo järjestää tiedotustilaisuuden Helsingin kokonaisturvallisuudesta.

”Silloin kerromme, missä Helsingissä mennään”, Aapio sanoo.

Katsauksen yhtenä aiheena on turvapaikanhakijoihin liittyvä rikollisuus.

Helsingin käräjäoikeus vangitsi epäillyn sunnuntaina. Julkisten diaaritietojen mukaan epäilty on syntynyt vuonna 1995.

Vangitulle ei ole merkitty diaariin suomalaista henkilötunnusta vaan pelkkä syntymäaika. Iltalehden mukaan mies on saapunut Suomeen turvapaikanhakijana syyskuussa.

HS tavoitti myös esitutkinnassa epäillyn avustajana toimivan asianajajan. Avustajan mukaan asia on määrätty salaiseksi, joten hänkään ei voi lausua siitä mitään julkisuuteen.

Poliisi pyytää tapahtuma-aikaan puistossa liikkuneita ihmisiä ilmoittamaan havaintonsa kello 8–15 numeroon 029 547 1612 tai sähköpostitse osoitteeseen seksuaalirikokset.helsinki@poliisi.fi

Törkeästä raiskauksesta voi saada vähintään kahden vuoden ja enintään kymmenen vuoden vankeustuomion.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat