Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sotilaat harjoittelevat Kampin keskuksessa ja metroasemalla torstaiyönä

Kaupunki
 
Mika Ranta / HS
Sotilaspoliisit harjoittelevat Kampin keskuksessa perjantain vastaisena yönä.
Sotilaspoliisit harjoittelevat Kampin keskuksessa perjantain vastaisena yönä. Kuva: Mika Ranta / HS

Helsingissä järjestetään jälleen näkyvä sotaharjoitus. Rynnäkkökiväärein varustautuneita sotilaspoliiseja liikkuu tällä kertaa aivan Helsingin ydinkeskustassa, kun harjoituksia järjestetään muun muassa Kampin keskuksessa ja metroasemalla torstain 3. joulukuuta ja perjantain 4. joulukuuta välisenä yönä.

Marraskuun alussa Kaartin jääkärit harjoittelivat muun muassa Sörnäisissä ja Ilmalassa.

Harjoituksen Kampissa järjestettävä osuus alkaa vasta metroliikenteen päättymisen jälkeen. Sotilaspoliisit myös marssivat perjantaiaamuna Kampista Santahaminaan.

Kaartin jääkärirykmentin Länsi 2 -taisteluharjoitukseen osallistuu kaikkiaan noin 400 sotilasta, joista varusmiehiä on 150 ja reserviläisiä 170. Loput ovat kantahenkilökuntaa.

Harjoituksista aiheutuu melua Kampin lisäksi myös Malmilla, Käpylässä, Metsälässä, Pasilassa, Maunulassa, Pirkkolassa, Savelassa, Oulunkylässä, Ruskeasuolla, Roihupellossa ja Tuomarinkylässä.

”Sotilaspoliisit koulutetaan erikoisjoukkojen vastaiseen toimintaan sekä kohteiden, henkilöiden ja materiaalin suojaamiseen”, kertoo everstiluutnantti Ari Lehmuslehti, joka on harjoituksen johtaja ja Kaartin pataljoonan komentaja.

Länsi 2 -harjoitus alkoi maanantaina ja päättyy perjantaina. Ympäri vuorokauden liikkuvat harjoitusjoukot käyttävät paukkupatruunoita vain kello 8–22. Länsi 2 on tämän vuoden tammikuussa palvelukseen astuneiden varusmiesjohtajien viimeinen harjoitus ennen kotiutumista 17. joulukuuta.

Myös Utin jääkärirykmentti harjoittelee tällä viikolla pääkaupunkiseudulla. Sunnuntaina alkaneessa ja lauantaihin 5. joulukuuta saakka jatkuvassa harjoituksessa on mukana helikoptereita, jotka lentävät ajoittain hyvin matalalla. Helikoptereita voi näkyä pääasiassa Helsingin, Vantaan ja Sipoon taivaalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat