Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pakkosteriloinnista kirjoittanut Olli Sademies uhkaa perussuomalaisia poliisitutkinnalla

Kaupunki
 
Ville Männikkö
Perussuomalaiset erotti Olli Sademiehen puolueestaan syyskuussa Sademiehen nettikirjoittelun takia.
Perussuomalaiset erotti Olli Sademiehen puolueestaan syyskuussa Sademiehen nettikirjoittelun takia. Kuva: Ville Männikkö

Perussuomalaisista syyskuussa erotettu Olli Sademies uhkaa puoluetta poliisitutkinnalla. HS kertoi perjantaina, että Sademies erotettiin puolueesta syyskuussa.

”Erottamisen taustalla ovat Sademiehen sosiaalisessa mediassa pitkään jatkuneet kohukirjoitukset, joiden sävyä tai tyyliä Sademies ei PS:n puolueen tai piirin johdon useista kehotuksista huolimatta suostunut muuttamaan”, kirjoitettiin perussuomalaisten aiheesta perjantaina lähettämässä tiedotteessa.

Tiedotteen lisätietojen antajiksi oli merkitty puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo sekä perussuomalaisten Helsingin piirin puheenjohtaja Nuutti Hyttinen.

Nyt Sademies syyttää puoluetta kunnianloukkauksesta. Hän perustelee syytettään sanomalla, ettei ole saanut puolueelta yhtään kehotusta muuttaa kirjoitustensa tyyliä.

”Politiikka on likasta peliä, mutta ei se ihan näin likaista saisi olla”, Sademies sanoo HS:lle.

”En ole vielä jättänyt asiasta tutkintapyyntöä, mutta jätän sen sadan prosentin varmuudella.”

Jupakka sai alkunsa toukokuussa, kun Sademies ehdotti Facebookissa Afrikasta tulevien pakolaisten pakkosterilisaatiota. Kirjoitus herätti laajaa huomiota.

Syyskuussa perussuomalaiset lähetti Sademiehelle kirjeen, jossa se pyysi selvitystä Sademiehen kirjoituksista. Kirje oli laitettu postiin 2. syyskuuta. Kirjeessä todettiin, että Sademiehen pitää vastata 17. syyskuuta mennessä. Sademies vietti syyskuun alun mökillään, joten hän huomasi kirjeen vasta 17. syyskuuta.

Perussuomalaisten puoluehallitus erotti hänet puolueesta 18. syyskuuta. Sademies sai tästä tiedon sanojensa mukaan lokakuun alussa. Sademiehen mielestä erottamisen perusteet olivat huonot.

”Puolueesta erottamiseen vaaditaan erittäin painavia syitä. Erittäin painava syy ei ole se, että joku närkästyy jostain kirjoituksesta.”

Eikö tuo syyskuun alussa lähetetty kirje ollut mielestäsi kehotus muuttaa kirjoitustyyliä?

”Syyskuussa saamani kirje ei mielestäni ollut kehotus muuttaa kirjoitustyyliä. Siinä vaadittiin hyvin epämääräisesti selvitystä kirjoituksiini. Mihin, sitä ei yksilöity”, Sademies sanoo.

”On aika vaikeaa vastata, jos vaikka HS:n päätoimittajalta kysytään selvitystä lehdessä olleisiin joitain ihmisiä närkästyttäneisiin artikkeleihin niitä tarkemmin yksilöimättä.”

Seisotko yhä aiempien kirjoitustesi takana eli ajatteletko, että Afrikasta tulevat pakolaiset pitäisi steriloida?

”Se oli keskustelunavaus. Ei ole mitään järkeä, että he tuovat oman lisääntymisvimmansa länsimaihin. Ei meidän sosiaaliturva kestä tällaista lisääntymistä”, Sademies vastaa.

Eikö sinua pelota poliitikkona, että tällaiset kirjoitukset saattavat johtaa esimerkiksi väkivaltaisiin tekoihin?

”Ei, politiikassa mukana olevien tehtävänä on avata keskustelua.”

Uskotko, että tutkintapyyntösi johtaa mihinkään?

”Se johtaa ainakin asian tutkintaan.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat