Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perussuomalaiset jarruttavat Malmin lentokentän rakennussuunnitelmia

Kaupunki
 
Näin helposti pienlentokone nousee ilmaan
Näin helposti pienlentokone nousee ilmaan
Pienlentokone Cessna nousee ilmaan helposti. Katso miten se tapahtuu.

Malmin lentokentän kaavarungosta ei tehty päätöstä Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnan tiistaisessa kokouksessa. Perussuomalaisten Nuutti Hyttinen pyysi, että päätöstä siirretään seuraavaan kokoukseen.

Kaavarunko on suunnitteluohje Malmin lentokentän asemakaavoille ja asemakaavan muutoksille. Lentokentälle suunnitellaan 25 000 asukkaan kaupunginosa.

Kaupunkisuunnitteluviraston laatimassa kaavarunkoehdotuksessa Malmista tehtäisiin puistojen ja kerrostalojen hallitsema asuinalue, jonka reunoilla sijaitsee pientaloja. Asukkaiden lisäksi lentokentän alueelle havitellaan noin 2 000 työpaikkaa, kahta uutta koulua ja päiväkoteja. Se haluttaisiin yhdistää Helsingin keskustaan raitiotieyhteydellä.

Lentokentän muuttaminen asuttavaksi kaupunginosaksi on herättänyt myös ankaraa vastustusta, ja yli 70 000 ihmistä on allekirjoittanut adressin lentokentän säilyttämiseksi. Lentoaseman säilyttämisen puolesta on tehty myös kuntalaisaloite.

Suurimmat puolueet näyttävät kuitenkin taipuvan asuinrakentamisen puolelle. Myös Uudenmaan ely-keskuksen ylitarkastaja Henrik Wager totesi marraskuussa, että Malmin kohtalo näyttää jo päätetyltä.

”Vaikea kuvitella, että asuinrakentamista estää enää mikään”, Wager sanoi.

Leena Koskela
Malmin lentokentälle suunnitellaan asuinaluetta.
Malmin lentokentälle suunnitellaan asuinaluetta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat