Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vartiosaaren rakennushankkeet etenevät – suunnitteilla asuntoja jopa 7000:lle

Kaupunki
 
Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto
Havainnekuva näyttää minkälainen Vartiosaari voisi olla rakennettuna.
Havainnekuva näyttää minkälainen Vartiosaari voisi olla rakennettuna. Kuva: Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin Vartiosaaren asuinrakentamissuunnitelmat etenevät. Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi tiistaisessa kokouksessaan Vartiosaaren osayleiskaavaehdotuksen.

Virkistyskäytössä olevaan Vartiosaareen suunnitellaan asuntoja 5 000–7 000:lle asukkaalle ja työpaikkoja noin 500 ihmiselle. Saari aiotaan yhdistää mantereeseen sillalla ja raitiovaunuyhteydellä. Nykyisin Vartiosaaressa asuu vuoden ympäri noin 20 asukasta.

Vartiosaaren rakennussuunnitelmat ovat saaneet osakseen myös ankaraa vastustusta. Vastustajien mielestä rakentaminen pilaisi saaren luonnon täysin.

Kaupunkisuunnittelulautakunnassa osayleiskaavaehdotus meni läpi äänin 7-2. Ehdotusta vastaan äänestivät vihreiden Outi Silfverberg ja vasemmistoliiton Eija Loukoila.

Osayleiskaavaehdotus lähtee nyt lausuntokierrokselle. Kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Risto Rautava (kok) kertoo, että osayleiskaava yritetään saada kaupunginvaltuuston äänestettäväksi touko-kesäkuussa.

Helsingin uusi yleiskaava selitettynä kahdessa minuutissa
Helsingin uusi yleiskaava selitettynä kahdessa minuutissa
Kaavoittaminen kuulostaa etäiseltä byrokratialta, mutta sillä päätetään siitä, minkälainen kotikadustasi tulee ja miten työmatkasi sujuu. Videografiikka selittää, mistä Helsingin uudessa yleiskaavassa on kyse.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat