Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuusulan katusurman tutkinta etenee – murhasta epäiltyä miestä esitetään vangittavaksi

Kaupunki
 
Poliisi kertoi joulukuussa 2015 etsivänsä videolla näkyvää miestä
Poliisi kertoi joulukuussa 2015 etsivänsä videolla näkyvää miestä
Poliisi etsi joulukuussa 2015 videolla kävelevää miestä. Hänen epäiltiin liittyneenTuusulan Hyrylässä tehtyyn henkirikokseen. Myöhemmin mies vangittiin. Kuva: Poliisi.

Tuusulan Hyrylästä varhain lauantaiaamuna kuolleena löytyneen vantaalaisen perheenäidin murhasta epäiltyä miestä esitetään vangittavaksi. Asia on käsiteltävänä Vantaan käräjäoikeudessa keskiviikkona iltapäivällä.

Hyrylässä asuvaa, vuonna 1981 syntynyttä miestä epäillään todennäköisin syin murhasta. Itä-Uudenmaan poliisi kertoo saaneensa esitutkinnan edetessä lisää näyttöä miehen syyllisyydestä henkirikokseen. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Hyvärinen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta ei halua vielä paljastaa, minkälaisesta näytöstä on käytännössä kyse.

”Tulen esittelemään näyttöä sitten huomenna vangitsemiskäsittelyssä”, Hyvärinen kommentoi tiistaina.

”Tutkinta etenee ja epäilykset ovat vahvistuneet”, hän tyytyy toteamaan.

Epäillyllä ei ole poliisin mukaan aiempaa rikostaustaa.

Uhri, 48-vuotias vantaalaisnainen, oli ollut perjantai-iltana juhlimassa pikkujouluja Pub Päämajassa Hyrylässä. Hän poistui poliisin mukaan ravintolasta kello 00.24 ja lähti kävelemään kohti surmapaikkaa eli Hyryläntien ja Koskensillantien risteystä. Ravintolasta poistumisen jälkeen uhri oli vielä soittanut puolisolleen ja pyytänyt kyytiä kotiin.

Naisen ruumis löydettiin varhain lauantaiaamuna. Löytöpaikka ja samalla myös epäilty surmapaikka sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä Pub Päämajasta.

Poliisin esitutkinnassa ei ole tullut esiin viitteitä siitä, että epäilty tekijä olisi ollut perjantai-iltana samassa ravintolassa uhrin kanssa. Uhri ja tekijä eivät Hyvärisen mukaan tunteneet toisiaan.

Henkirikoksen motiivikaan ei ole toistaiseksi selvinnyt. Uhrilta ryöstettiin teon yhteydessä käsilaukku, jota epäilty poliisin mukaan tiettävästi kantaa ruumiin löytöpaikan lähellä kuvatussa valvontakameratallenteessa. Epäilty on kiistänyt kuulusteluissa kaiken henkirikokseen liittyvän.

Murhasta epäilty mies tallentui terveyskeskuksen valvontakameroihin kahdesti. Jälkimmäisellä kerralla hänellä oli mukanaan naisten käsilaukku.

Poliisi julkaisi valvontakameravideot viikonloppuna, minkä jälkeen alkoi myös tulla runsaasti vihjeitä. Vangittavaksi esitettävän miehen poliisi otti kiinni jo lauantai-iltana. Hyvärinen kertoo, että tapausta tutkitaan murhana tekotavan raakuuden ja julmuuden vuoksi.

Poliisi löysi miehen asuntoon tehdyssä kotietsinnässä kannabista, jonka epäillään Hyvärisen mukaan olleen tarkoitettu omaan käyttöön. Uhrin käsilaukkua asunnossa ei ollut, mutta poliisi on löytänyt sen tutkinnan aikana muualta. Osa laukun sisällä olleesta omaisuudesta on kadoksissa.

Poliisi otti esitutkinnan alkuvaiheessa kiinni myös muita miehiä, jotka sopivat valvontavideoissa näkyvän henkilön tuntomerkkeihin. Vuonna 1981 syntyneestä miehestä tuli kuitenkin pian ainoa epäilty, eikä poliisi usko tapaukseen liittyvän muita henkilöitä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat