Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiinalaisturistit ovat nyt Helsingin rahasampo – venäläisten määrä on vähentynyt

Kaupunki
 
Trond H. Trosdahl / Lehtikuva
Kiinalaisturisteja Helsingissä.
Kiinalaisturisteja Helsingissä. Kuva: Trond H. Trosdahl / Lehtikuva

Kiinalaiset turistit tuovat nyt enemmän rahaa pääkaupunkiseudulle kuin venäläiset. Muutos on tapahtunut tänä vuonna, kertoo Helsingin kaupungin markkinointiin keskittynyt markkinointiyhtiö Visit Helsinki.

Yhtiön teettämän tutkimuksen mukaan pääkaupunkiseudulla kävi tammi–syyskuussa 360 000 kiinalaista, jotka kuluttivat vierailunsa aikana keskimäärin lähes 380 euroa. Yhteensä kiinalaiset käyttivät tammi–syyskuussa pääkaupunkiseudulla 137 miljoonaa euroa.

Kiinalaisten kävijöiden määrä on kasvanut tänä vuonna 41 prosenttia.

Venäläisiä kävi pääkaupunkiseudulla tammi–syyskuussa 546 000. Vaikka heitä oli yhä selvästi enemmän kuin kiinalaisia, kävijöiden määrä on vähentynyt 41 prosenttia. Yksi venäläinen kulutti vierailullaan keskimäärin noin 165 euroa. Yhteensä venäläiset kuluttivat pääkaupunkiseudulla noin 90 miljoonaa euroa.

Venäläisten turistien ja venäläisrahan väheneminen pääkaupunkiseudulla johtuu pitkälti Venäjän taloustilanteen kiristymisestä ja ruplan kurssin heikkenemisestä.

Visit Helsingin mukaan tilannetta ovat paikanneet kiinalaisten lisäksi saksalaiset, britit, ruotsalaiset ja japanilaiset. Myös muualta Suomesta saapuneet ihmiset ovat yöpyneet Helsingissä aiempaa enemmän.

Venäläisturistien vähenemisen ei uskota vaikuttavan vuodenvaihteen lomasesonkiin. Tuolloin määrän uskotaan pysyvän ennallaan eli noin 36 000 venäläismatkailijassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat