Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pankkiryöstäjä tunki saaliin muovikassiin

Kaupunki
 
Poliisi julkaisi videon Klaukkalan pankkiryöstäjästä
Poliisi julkaisi videon Klaukkalan pankkiryöstäjästä
Klaukkalassa ryöstettiin pankki keskiviikkona aamupäivällä. Tekijä pääsi pakenemaan. Poliisi julkaisi iltapäivällä turvakamerakuvaa ryöstöstä.
Fakta

Klaukkalassapankkiryöstömyös maaliskuussa

 Edellisen kerran Nurmijärven Klaukkalassa ryöstettiin pankki maaliskuussa.

 Silloinkin ryöstäjä uhkasi pankkivirkailijaa aseella, mutta kukaan ei loukkaantunut.

 Ryöstäjä oli pukeutunut kertakäyttöhaalariin ja hänellä oli maski. Ryöstäjä siirsi ryöstösaaliin kaupan muovikassiin.

Nurmijärvi. Mies ryösti pankin käsiaseella uhkaamalla Nurmijärven Klaukkalassa keskiviikkona aamupäivällä. Poliisin mukaan ryöstäjä ehti poistua Liikekujalla sijaitsevasta Osuuspankin konttorista ennen viranomaisten saapumista.

Keskiviikkoiltana poliisi julkaisi videon pankkiryöstöstä.

Poliisin etsimä mies on 20–30-vuotias, noin 180 senttimetriä pitkä ja ruumiinrakenteeltaan normaali tai hieman roteva.

Hän oli pukeutunut mustaan takkiin, jossa on punaiset vetoketjut. Miehellä oli farkut, sininen reppu, tummat hanskat ja mustavalkoiset kengät

Ryöstöhetkellä miehellä oli päässään päähine, joka peitti myös kasvot.

Karkuteillä olevalla epäillyllä ryöstäjällä on ilmeisesti mukanaan käsiase, joten hän voi olla tavatessa vaarallinen. Mitään akuuttia vaaraa sivullisille ei kuitenkaan poliisin mukaan ole.

”Jos epäillyn tekijän sattuu havaitsemaan, niin ei häntä kannata lähestyä, vaan on syytä soittaa poliisille”, kertoo komisario Kai Vepsäläinen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Hälytys pankkiryöstöstä tuli kello 10.36, ja ensimmäinen partio saapui Itä-Uudenmaan poliisin mukaan rikospaikalle muutaman minuutin päästä tästä.

”Täällä on älyttömästi poliiseja”, kertoi silminnäkijä Samuli Aittolampi, kun eristys oli vielä käynnissä. Ryöstetyn pankin lähellä liikkui hänen mukaansa luotiliivein, kilvin ja kypärin varustautuneita poliiseja. Paikalla oli myös poliisin koirayksiköitä.

Tapahtumapaikalla ollut Helsingin Sanomien toimittaja Maija Aalto raportoi, että poliisi katkaisi Klaukkalan keskustassa kaikki Keski-Uudenmaan Osuuspankin konttorille johtavat tiet.

Paikalla oli ainakin noin kymmenen poliisiautoa. Eristyksiin jäi useita asuinkerrostaloja ja liiketiloja, mutta muualla Klaukkalan keskustassa elämä jatkui normaalisti.

Klaukkalassa liikkui myös huhu, jonka mukaan ryöstäjä olisi jättänyt pankkiin pommin.

"Karhukoplan miehet vaihtoivat tuossa vieressä bussipysäkillä liivejä päälleen, kun tulin töihin" kertoi hampurilaisravintolan työntekijä Pyry-Tuuli Tuokko.

"Vähän outoa kävellä keskustassa, kun tulee armeijan miehiä vastaan", sanoi puolestaan Joel Morelius. Hän ei nähnyt itse ryöstöä vaan saapui Klaukkalan keskustaan vasta myöhemmin.

Pankin tiloista löytyi tunnistamaton paketti, jota poliisi tutki ensin paikan päällä. Sen vuoksi useita kortteleita Klaukkalan keskustassa pidettiin useita tunteja eristettynä.

Poliisi kuljetti epämääräisen paketin tarkempiin tutkimuksiin muualle.

Poliisit tutkivat pankkia, sen lähiympäristöä sekä epäilyttävää pakettia useiden tuntien ajan.

Hieman ennen kahta iltapäivällä poliisi ilmoitti, että poliisioperaatio pankin ympäristössä on päättynyt. Kuitenkin vielä tämän jälkeenkin sivullisten liikkumista rajoitettiin pankin läheisyydessä.

Epäilty ryöstäjä lähti pankilta Valintatalon muovikassi kädessään.

Miehen poistumissuunnasta tai mahdollisesta kulkuneuvosta ei ole vielä tietoa. Mahdollisen ryöstösaaliin suuruuskaan ei ole poliisin mukaan selvillä.

Tämänhetkisten tietojen mukaan tekijöitä on vain yksi.

Poliisi kaipaa vihjeitä ja havaintoja ryöstäjän kiinnisaamiseksi. Tiedot voi ilmoittaa poliisille numeroon 029 543 6442.

Kari Pullinen
Poliisi eristi ryöstetyn pankkikonttorin Klaukkalassa.
Poliisi eristi ryöstetyn pankkikonttorin Klaukkalassa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat