Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Piparista syntyi Malmin lentoasema – HS:n lukijakisa jatkuu

Kaupunki
 
Riikka Koivusalo
Piparilentoaseman kello on pysähtynyt yhteentoista.
Piparilentoaseman kello on pysähtynyt yhteentoista. Kuva: Riikka Koivusalo

Kahdeksan tuntia siinä kesti. Ja vaikka pyöreä muoto aiheutti akuuttia halkeamisvaaraa, näköinenhän siitä tuli: piparinen versio Malmin lentoasemasta.

”Sunnuntai meni mukavasti”, kertoo Riikka Koivusalo, joka osallistuu teoksellaan Helsingin Sanomien kaupunkitoimituksen piparkakkukilpailuun.

Malmin lentokenttä on ajankohtainen aihevalinta kilpailussa, jossa etsitään hienointa Helsinki-piparia. Vuonna 1936 valmistuneen kentän tulevaisuudesta on väännetty vuosia, ja viimeksi tiistaina alueen kaavarunkoasia jäi pöydälle kaupunkisuunnittelulautakunnassa. Helsingin kaupunki suunnittelee lentokentän paikalle 25 000 asukkaan kaupunginosaa.

Herttoniemessä asuva Koivusalo ei kuitenkaan päätynyt Helsinki-Malmiin poliittisista tai aatteellisista syistä.

”Tiedän kyllä tilanteen, mutta ei tässä ole mitään poliittista. Jos rakennus on katomassa, niin onhan se kuitenkin hyvä ikuistaa nyt myös pipariin”, Koivusalo pohtii.

Enemmän painoi kuitenkin terminaali- ja lennonjohtorakennuksen estetiikka.

”Se on ihana, funkkistyylinen design-rakennus.”

Leipomista ja ruoanlaittoa harrastava Koivusalo osallistuu HS:n kilpailuun ensimmäistä kertaa, mutta piparkakkutaloja hän on kyllä tehnyt omaksi ilokseen aiemminkin.

HS:n kaupunkitoimituksen piparkakkukilpailu järjestetään jo kolmatta kertaa. Kilpailuun voi osallistua taiteilemalla piparitaikinasta pala Helsinkiä, ottamalla siitä kuva ja lähettämällä se HS:lle. Teos voi esittää jotain rakennusta, liikennevälinettä, ihmisiä tai tapahtumaa. Aiheen voi kehitellä myös Helsingin naapurikunnista.

Voittaja valitaan yleisöäänestyksellä kymmenestä finalistista HS.fi:ssä. Osallistua voi torstaihin 17. joulukuuta kello 9 asti lähettämällä kuvan teoksesta osoitteeseen hs.kaupunki@hs.fi tai postaamalla sen Instagramiin #HSpipari-tunnisteella.

Lapset esittelevät mitä kaikkea piparkakuista voi tehdä
Lapset esittelevät mitä kaikkea piparkakuista voi tehdä
Helsingin Arkkitehtuurimuseossa sai koristella piparkakkuja lauantaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat