Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiinalaisturistit ovat nyt Helsingin rahasampo

Kaupunki
 
Trond H. Trosdahl / Lehtikuva
Kiinalaisten matkailu Suomessa on selvässä kasvussa.
Kiinalaisten matkailu Suomessa on selvässä kasvussa. Kuva: Trond H. Trosdahl / Lehtikuva

Kiinalaiset turistit tuovat nyt enemmän rahaa pääkaupunkiseudulle kuin venäläiset. Muutos on tapahtunut tänä vuonna, kertoo Helsingin kaupungin markkinointiin keskittynyt Visit Helsinki.

Yhtiön teettämän selvityksen mukaan pääkaupunkiseudulla kävi tammi–syyskuussa 360 000 kiinalaista, jotka kuluttivat vierailunsa aikana keskimäärin lähes 380 euroa.

Yhteensä he käyttivät tammi–syyskuussa pääkaupunkiseudulla noin 137 miljoonaa euroa.

Kiinalaisten kävijöiden määrä pääkaupunkiseudulla on kasvanut tänä vuonna 41 prosenttia. Voimakas kasvu alkoi vuonna 2010.

Venäläisturisteja kävi pääkaupunkiseudulla tammi–syyskuussa 546 000. Vaikka heitä oli yhä selvästi enemmän kuin kiinalaisia, kävijöiden määrä on vähentynyt 41 prosenttia.

Yksi venäläinen kulutti vierailullaan keskimäärin noin 165 euroa. Yhteensä venäläiset kuluttivat tammi–syyskuussa 90 miljoonaa euroa.

Venäläisten turistien ja venäläisrahan väheneminen johtuu pitkälti Venäjän taloustilanteen kiristymisestä ja ruplan kurssin heikkenemisestä.

Selvityksen mukaan tilannetta ovat paikanneet kiinalaisten turistien lisäksi saksalaiset, britit, ruotsalaiset ja japanilaiset. Myös muualta Suomesta saapuneet ihmiset ovat yöpyneet Helsingissä aiempaa enemmän.

Venäläisturistien vähenemisen ei uskota vaikuttavan vuodenvaihteen lomasesonkiin. Tuolloin määrän uskotaan pysyvän ennallaan eli noin 36 000 venäläismatkailijassa.

Venäläisturistien määrä väheni pääkaupunkiseudulla huomattavasti jo vuonna 2014.

”Pääkaupunkiseudulle saapuvien venäläisten matkailijoiden määrä romahti viime vuodenvaihteessa puoleen edellisvuodesta. Tänä vuonna laskun ei enää odoteta syvenevän”, arvioi selvityksen tehneen Tutkimus- ja analysointikeskuksen TAK:n toimitusjohtaja Pasi Nurkka Visit Helsingin tiedotteessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat