Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pakoaan jatkava ryöstäjä harhautti poliisia valepommilla – Klaukkalassa jo kaksi selvittämätöntä pankkiryöstöä

Kaupunki
 
Poliisi julkaisi videon Klaukkalan pankkiryöstäjästä
Poliisi julkaisi videon Klaukkalan pankkiryöstäjästä
Klaukkalassa ryöstettiin pankki keskiviikkona aamupäivällä. Tekijä pääsi pakenemaan. Poliisi julkaisi iltapäivällä turvakamerakuvaa ryöstöstä.

Nurmijärven Klaukkalassa pankin keskiviikkoaamupäivänä ryöstäneen miehen etsinnöissä ei tapahtunut läpimurtoa torstaiaamuun mennessä.

Käsiaseella tai ainakin sitä muistuttaneella esineellä uhkaillut ryöstäjä jätti Liikekujalla Klaukkalan keskustassa sijaitsevaan Keski-Uudenmaan Osuuspankin konttoriin epäilyttävän laatikon. Sen tarkoituksena oli mitä ilmeisimmin aiheuttaa lisätyötä poliiseille ja tämän kautta mahdollisesti helpottaa pakenemista.

”Se oli täysin harmiton, tehty räjähteen näköiseksi”, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Hyvärinen kuvailee laatikkoa.

Pankin henkilökunta tai paikalla olleet asiakkaat eivät saaneet vammoja ryöstön yhteydessä.

Poliisi on Hyvärisen mukaan melko alkumetreillä tapauksen selvittämisen kanssa. Hän kertoi torstaiaamuna, ettei epäillystä ole tullut vielä paljoakaan vihjeitä. Näin siitä huolimatta, että poliisi tiedotti tilanteen etenemisestä lähes reaaliaikaisesti. Ensimmäinen ”#Klaukkala pankkiryöstö – partioita matkalla” -viesti ilmestyi Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen Twitter-seinälle pian kello 10.36 pankista lähetetyn hälytyksen jälkeen.

Poliisi julkaisi myös ripeästi valvontakamerakuvia ja videotallenteen epäillystä ryöstäjästä, mutta edes ryöstäjän pakoreitin alkupäätä ei ole Hyvärisen mukaan saatu selvitettyä varmuudella.

”Meidän olisi nyt tärkeä saada tietää, mihin suuntaan tekijä poistui.”

Esitutkinnan alkutaipaleella ei ole tullut esiin viitteitä siitä, että ryöstäjällä olisi ollut apuri tai apureita. Sekään ei ole tiedossa, poistuiko tekijä paikalta jollain ajoneuvolla.

Ryöstösaalis jäi Hyvärisen mukaan laihaksi.

”Muutamia tonneja.”

Klaukkalassa tulee näkymään torstaina poliiseja, sillä tutkimukset jatkuvat vielä rikospaikan ympäristössä.

Pankin valvontakameroihin tallentunut epäilty on 20–30-vuotias mies. Hän on noin 180-senttinen ja ruumiinrakenteeltaan normaali tai roteva. Epäilty oli pukeutunut tapahtuma-aikaan mustaan takkiin, jossa on punaiset vetoketjut. Miehellä oli farkut, sininen reppu, tummat hanskat ja mustavalkoiset kengät. Päähänsä mies oli vetänyt päähineen, joka peitti myös kasvot.

Poliisi kaipaa vihjeitä ja havaintoja ryöstäjän kiinnisaamiseksi. Tiedot voi ilmoittaa poliisille numeroon 029 543 6442.

Klaukkalassa ryöstettiin pankki myös maaliskuussa. Tuolloin kohteena oli Nordean konttori, eikä tekijää ole Hyvärisen mukaan saatu kiinni.

Voisivatko pankkiryöstöt liittyä toisiinsa?

”Ei ole tullut esille mitään, mikä liittäisi nämä toisiinsa”, Hyvärinen toteaa.

Perinteiset aseelliset pankkiryöstöt ovat vähentyneet Suomessa reilusti verrattuna 1990-luvun alun huippulukemiin, jolloin pankkiryöstöjä tehtiin yli sata vuodessa. 2000-luvulla lukema on kutistunut alle kymmeneen vuodessa.

Pankkikonttoreista on tullut vähemmän houkuttelevia kohteita ryöstäjille erityisesti siitä syystä, että niissä käsitellään takavuosia vähemmän käteistä rahaa. Ryöstösaalis jää siis todennäköisesti pieneksi suhteutettuna kiinnijäämisriskiin, joka on kasvanut kehittyneiden turvajärjestelmien myötä.

"Ryöstäjä jätti pankkiin bensalta haisevan laatikon, jossa oli vilkkuvia valoja"
"Ryöstäjä jätti pankkiin bensalta haisevan laatikon, jossa oli vilkkuvia valoja"
Nurmijärven Klaukkalassa ryöstettiin keskiviikkona pankki. HS:n haastatteleman Aleksi Niemen mukaan ryöstäjä oli jättänyt pankkiin paketin, joka haisi bensiinille.
Pankkiryöstö Nurmijärven Klaukkalassa
Pankkiryöstö Nurmijärven Klaukkalassa
Lukijan kuvaama video Klaukkalasta pian pankkiryöstön jälkeen. Kuva: Samuli Aittolampi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat