Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin poliisi odottaa ääriliikkeiden yhteenottoja itsenäisyys­päivänä

Kaupunki
 

Helsingin poliisi ennakoi, että itsenäisyyspäivän mielenosoitukset eivät kohdistu edellisvuosien tapaan Linnan juhlien vieraisiin ja elitistiseksikin arvosteltuun traditioon. Keskenään erimielisiä mielenosoitusjoukkoja voi kuitenkin olla kaupungilla tavanomaista enemmän.

Ylikomisario Seppo Kujalan mukaan mahdolliset yhteenotot olisivat keskittymässä oikeisto-vasemmisto-teemaan.

Todennäköisimmäksi ruutitynnyriksi voi muodostua 612.fi-yhdistyksen järjestämän ”isänmaallisen soihtukulkueen” ja anarkistisen Vapaus pelissä -mielenosoituksen kohtaaminen. Poliisi pyrkii pitämään äärioikeiston ja -vasemmiston erillään.

Ennakkotietojen mukaan Vapaus pelissä -mielenosoittajat yrittävät estää 612-soihtukulkueen etenemisen. Vapaus pelissä -mielenosoituksen järjestäjä ei ole tiedossa, mutta tapahtuman verkkosivuilla kehotetaan Angry Birds -peliä mukaillen: ”Ritsat valmiina, munat korissa, tähtäin asetettu – on aika suuttua!”.

”Mitä ilmeisimmin anarkistien ja antifasistien mobilisoima vastamielenosoitus on kohdistumassa tähän soihtukulkueeseen Linnan juhlien sijasta”, Kujala kertoo.

Anarkistisella Takku.net-sivustolla vakuutetaan, että ”Vapaus pelissä -järjestäjät eivät tavoittele väkivaltaista yhteenottoa tai mellakointia sen enempää poliisin kuin äärioikeiston kanssa”.

Sivuston mukaan pyrkimyksenä on äärioikeiston marssin hidastaminen.

612-soihtukulkue lähtee itsenäisyyspäivänä kello 18.30 Töölöntorilta Hietaniemen hautausmaalle. Vapaus pelissä -kulkueen tarkkaa aloituspaikkaa ja -aikaa ei ole vielä kerrottu.

Kujalan mukaan poliisille on ilmoitettu noin viidestä itsenäisyyspäivän mielenosoituksesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat