Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin poliisi neuvoo pikkujoulukansaa: ”Taksikyyti on turvallisinta ottaa oikeilta takseilta”

Kaupunki
 

Helsingin poliisi varoittaa kaupunkilaisia pimeistä takseista ja taskuvarkaista etenkin ”näin pikkujouluaikana”.

Omaisuuden huolellisen säilyttämisen ohella poliisi neuvoo käyttämään vain ”oikeita takseja”, sillä niiden turvallisuus on poliisin mukaan hyvä. Pimeiden taksien tarkoitus ei ole pelkästään kyydistä ihmisiä vaan mahdollisesti houkutella heitä rikoksen uhreiksi, Helsingin poliisi sanoo lauantaisessa tiedotteessaan.

Poliisi toistaa varoituksensa vuosittain. Viime aikoina ei ole kuitenkaan tapahtunut mitään, mikä antaisi aihetta erityiseen huoleen, sanoo rikosylikonstaapeli Mika Myöhänen.

”Olemme yleisemmin puhuneet täällä, että joka vuosi tämä varoitus on hyvä antaa.”

”Näitä rullaustapauksia tullut useina vuosina: pankkikortteja käytetty ensin esimerkiksi bensa-asemilla ja sitten kortti viedään”, Myöhänen sanoo ja viittaa tunnuslukujen urkintaan.

Pimeiden taksien määrä liikenteessä perinteisesti lisääntyy pikkujoulukaudella, jolloin kaupungilla liikkuu iltaisin ja öisin runsaasti ihmisiä.

Myöhäsen mukaan poliisi ei viittaa varoituksellaan esimerkiksi taksipalvelu Uberiin, vaikka Helsingin poliisi kehotti elokuussa kaupunkilaisia tekemään ilmoituksen Uber-kuskeista mobiilisovellusyhtiöön liittyvän tutkinnan vuoksi.

”Nyt puhutaan ennen kaikkea pimeistä takseista. Tämä ei ole kannanotto Uberiin”, Myöhänen sanoo.

Helsingin poliisin mukaan pimeistä takseista ja taskuvarkauksista varoittamalla ei ole tarkoitus pelotella kaupunkilaisia vaan muistuttaa heitä riskeistä ”informatiivisessa mielessä”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat