Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi lasten silmin – HS pyysi koululaisia piirtämään itsenäisyyden

Kaupunki
 
Tekstit: Kaisu Moilanen
Markus Jokela / HS
Ada Sjögren: ”Tässä on meidän koulu. Pihalla on koululainen ja ikkunassa kurkistaa opettaja. Siellä liputetaan, koska on liputuspäivä. On tärkeää, että koulu on ilmainen.”

1/12 Ada Sjögren: ”Tässä on meidän koulu. Pihalla on koululainen ja ikkunassa kurkistaa opettaja. Siellä liputetaan, koska on liputuspäivä. On tärkeää, että koulu on ilmainen.”

Markus Jokela / HS
Luukas Topi: ”Toinen puoli tästä kuvastaa sitä, että meillä on tunturit Lapissa, sitten on metsä- ja järvi-Suomi. Toinen puoli kuvastaa itsenäisyyttä ja sitä, että Suomi elää rauhassa.”

2/12 Luukas Topi: ”Toinen puoli tästä kuvastaa sitä, että meillä on tunturit Lapissa, sitten on metsä- ja järvi-Suomi. Toinen puoli kuvastaa itsenäisyyttä ja sitä, että Suomi elää rauhassa.”

Markus Jokela / HS
Ida Flink: ”Tämä on keväinen metsämaisema. Tämä on meidän mummin läheltä Keuruulta. Se tuli minulle mieleen, koska muualla ei ole niin kivaa metsämaisemaa kuin Suomessa.”

3/12 Ida Flink: ”Tämä on keväinen metsämaisema. Tämä on meidän mummin läheltä Keuruulta. Se tuli minulle mieleen, koska muualla ei ole niin kivaa metsämaisemaa kuin Suomessa.”

Markus Jokela / HS
Kauri Kostet: ”Piirsin metsän, puhtaan metsän, missä ei ole roskia. Siellä on peura, pelto, puita ja lampi. Kuvassa on kesä.”

4/12 Kauri Kostet: ”Piirsin metsän, puhtaan metsän, missä ei ole roskia. Siellä on peura, pelto, puita ja lampi. Kuvassa on kesä.”

Markus Jokela / HS
Mikael Kontio: ”Tässä on luontoa. Minulle on tosi tärkeää puhdas luonto, missä voi käydä kävelemässä.”

5/12 Mikael Kontio: ”Tässä on luontoa. Minulle on tosi tärkeää puhdas luonto, missä voi käydä kävelemässä.”

Markus Jokela / HS
Otso Kostet: ”Piirsin karhun ja luonnon. Se on tässä metsän lähellä kävelemässä ja varmaankin etsimässä ruokaa.”

6/12 Otso Kostet: ”Piirsin karhun ja luonnon. Se on tässä metsän lähellä kävelemässä ja varmaankin etsimässä ruokaa.”

Markus Jokela / HS
Rhoda Isse: ”Tämä on metsä, missä on kissa. Se on meidän kissa, joka on lähtenyt metsään. Käyn tosi usein metsässä meidän kissojen kanssa ja leikin niiden kassa peiliä.”

7/12 Rhoda Isse: ”Tämä on metsä, missä on kissa. Se on meidän kissa, joka on lähtenyt metsään. Käyn tosi usein metsässä meidän kissojen kanssa ja leikin niiden kassa peiliä.”

Markus Jokela / HS
Roope Raikamo: ”Tein luonnossa olevan mökin talvella. Ikkunalla on kaksi kynttilää, koska sunnuntaina on toinen adventti. Suomen lippu on salossa, koska sunnuntaina on itsenäisyyspäivä.”

8/12 Roope Raikamo: ”Tein luonnossa olevan mökin talvella. Ikkunalla on kaksi kynttilää, koska sunnuntaina on toinen adventti. Suomen lippu on salossa, koska sunnuntaina on itsenäisyyspäivä.”

Markus Jokela / HS
Valtteri Lönnrot: ”Tässä on ihmisiä pelaamassa jalkapalloa. Siinä on liivilliset vastaan liivittömät. Jalkapalloa voi harrastaa Suomessa ja muualla maailmassa ja se on hauskaa.”

9/12 Valtteri Lönnrot: ”Tässä on ihmisiä pelaamassa jalkapalloa. Siinä on liivilliset vastaan liivittömät. Jalkapalloa voi harrastaa Suomessa ja muualla maailmassa ja se on hauskaa.”

Markus Jokela / HS
Valtteri Hirvenkivi: ”Tällainen kuva tuli minulle mieleen. Tässä on mökki, missä on vuori takana. Lumi on tässä suomalaista ja mökissä saattaa olla sauna.”

10/12 Valtteri Hirvenkivi: ”Tällainen kuva tuli minulle mieleen. Tässä on mökki, missä on vuori takana. Lumi on tässä suomalaista ja mökissä saattaa olla sauna.”

Markus Jokela / HS
Viola Rinnekoski: ”Tein luontokuvan kesäyönä. Puussa on pöllö ja tuolla ui ankka. Tein tämä, koska tykkään tummansinisestä ja tässä taivas on sellainen. Kivellä on kettu katsomassa kuuta.”

11/12 Viola Rinnekoski: ”Tein luontokuvan kesäyönä. Puussa on pöllö ja tuolla ui ankka. Tein tämä, koska tykkään tummansinisestä ja tässä taivas on sellainen. Kivellä on kettu katsomassa kuuta.”

Aisha Sjöblom: ”Piirsin meidän kotitalon, unohdin kyllä ikkunat. Piirsin tämän, koska on tärkeää, että saa olla kotona välillä. Siellä on kivaa ja turvallista.”

12/12 Aisha Sjöblom: ”Piirsin meidän kotitalon, unohdin kyllä ikkunat. Piirsin tämän, koska on tärkeää, että saa olla kotona välillä. Siellä on kivaa ja turvallista.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat