Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Punavuori, Etu-Töölö, Munkkiniemi ja Lauttasaari – näistä alueista opiskelijat haaveilevat

Kaupunki
 
Terhi Liimu / HS
Pääkaupunkiseudun korkeakouluopiskelijat asuisivat valmistumisensa jälkeen mieluiten Helsingin Etu-Töölössä, Punavuoressa, Lauttasaaressa ja Munkkiniemessä. Kuvassa Punavuoressa sijaitseva Iso Roobertinkatu viime huhtikuussa.
Pääkaupunkiseudun korkeakouluopiskelijat asuisivat valmistumisensa jälkeen mieluiten Helsingin Etu-Töölössä, Punavuoressa, Lauttasaaressa ja Munkkiniemessä. Kuvassa Punavuoressa sijaitseva Iso Roobertinkatu viime huhtikuussa. Kuva: Terhi Liimu / HS

Pääkaupunkiseudun korkeakouluopiskelijat haaveilevat asumisesta Helsingin arvoalueilla valmistumisensa jälkeen. Suosituimpia alueita opiskelijoiden parissa ovat Etu-Töölö, Punavuori, Munkkiniemi ja Lauttasaari.

Espoon mieluisimmaksi asuinalueeksi valmistumisen jälkeen nousi Tapiola ja Vantaalla Tikkurila.

Tiedot selviävät Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiön (Otus) tekemästä tutkimuksesta.

Opiskelija-asuntoja korkeakouluopiskelijat toivovat etenkin Otaniemeen, Arabianrantaan, Lauttasaareen, Jätkäsaareen sekä Kalasatamaan.

Tutkimukseen osallistuneet opiskelijat maksoivat keskimäärin vuokraa noin 560 euroa kuukaudessa. Lähes kuusi kymmenestä olisi valmis luopumaan esimerkiksi omasta parkkipaikasta, jos se laskisi asumiskustannuksia.

Tämä on linjassa Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön (Hoas) hallituksen uuden puheenjohtajan Leena Pihlajamäen näkemysten kanssa. Hoasin johdossa ensi vuoden alussa aloittava Pihlajamäki sanoi HS:n haastattelussa torstaina, että autopaikkojen pitäisi vastata todellista tarvetta.

Otuksen tutkimuksen mukaan joka viides pääkaupunkiseudulla opiskeleva käyttää autoa vähintään muutaman kerran viikossa kodin ja opiskelupaikan välisiin matkoihin.

Yhtä suuri osuus opiskelijoista olisi myös valmis maksamaan asumisesta enemmän, jos enemmän maksamalla saisi oman parkkipaikan.

Oman parkkipaikan tärkeydellä on selviä eroja opiskelupaikkojen kesken. Helsingin yliopiston opiskelijoista lähes seitsemän kymmenestä olisi valmis luopumaan omasta parkkipaikasta, jos se laskisi asumiskustannuksia. Heistä 14 prosenttia maksaisi asumisesta enemmän, jos saisi oman paikan.

Seudun ammattikorkeakoulujen opiskelijoista alle puolet olisivat valmiita luopumaan autopaikoista halvemman asumisen takia. Ammattikorkeakouluopiskelijoista lähes joka neljäs maksaisi asumisesta enemmän, jos se takaisi oman paikan.

Otuksen tutkimus paljastaa myös, että Espoossa asuvat opiskelijat pyöräilevät päivittäin huomattavasti useammin kuin Helsingissä tai Vantaalla asuvat.

Espoossa peräti joka neljäs opiskelija pyöräilee päivittäin. Vantaalla päivittäin pyöräilee ainoastaan 3 prosenttia opiskelijoista ja Helsingissäkin vain 6 prosenttia.

Otuksen tutkimus perustuu viime huhtikuussa 1 600 opiskelijalle lähetettyyn kyselyyn. Siihen vastasi 710 opiskelijaa. korkeakouluopiskelijaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat