Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaupungin surullisin peltipoliisi välähti liki 400 kertaa – yhdessä viikossa

Kaupunki
 
Antti Hämäläinen
Mechelininkadun kamera
Mechelininkadun kamera Kuva: Antti Hämäläinen

Kaupungin vanhastaan kiivaimmin ylinopeuden vuoksi toiminut peltipoliisi välkkyy nyt todella tiheään tahtiin. Viime viikolla Mechelininkadun ja Eteläisen Hesperiankadun risteyksessä sijaitseva liikennekamera välähti lähes 400 kertaa.

Surullisesta tahdista twiittasi maanantaina Helsingin poliisi. Poliisista luvattiin myös, että kamera pyritään ensi vuonna pitämään päällä ympäri vuorokauden ja läpi viikon.

Liikennekamera sijaitsee lähellä koulua. Aivan vieressä on myös Pohjoisen Hesperiankadun risteys, jossa kuoli elokuussa yhdeksänvuotias suojatiellä.

Naapurustossa asuvat ovat vaatineet alueelle esimerkiksi ajonopeuksien laskemista. Helsingin kaupunki ei aiemmin syksyllä halunnut tähän lähteä, koska nykyistä rajoitusta eli neljääkymmentä kilometriä tunnissa ei Mechelininkadulla noudateta. Liikennejärjestelyt ovat kuitenkin lähiaikoina menossa uusiksi, koska hallinto-oikeus hylkäsi Mechelininkadun suunnitelmia koskevat valitukset.

Kadulla on syksyllä päivystänyt vapaaehtoisia iltapäivisin siihen aikaan, kun lasten koulupäivät päättyvät.

Mechelininkadun automaattinen nopeusvalvontakamera on jo aiemmin ollut Helsingin hurjin sakottaja ylinopeudesta. Esimerkiksi viime vuonna kamera nappasi kuvan Mechelininkadun ja Eteläisen Hesperiankadun risteyksestä 15 600 kertaa.

Kuvien perusteella lähetettiin yli 6 000 huomautusta, 4 000 rikesakkoa ja noin 200 kertaa seurauksena oli päiväsakkoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat