Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Nyt se on aika surullinen näky” – Espoo haluaa autioituvasta Kerasta 14 000 asukkaan kaupunginosan

Kaupunki
 
Espoon kaupunkisuunnittelukeskus
Keran teollisuusalueelle halutaan asuntoja.
Keran teollisuusalueelle halutaan asuntoja. Kuva: Espoon kaupunkisuunnittelukeskus

14 000 asukasta ja 10 000 työpaikkaa. Siinä on Espoon kaupunkisuunnittelukeskuksen visio Keran teollisuusalueen tulevaisuudesta. Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee Keran osayleiskaavaehdotusta kokouksessaan keskiviikkona.

”Tällä alueella on hirveästi potentiaalia. Se on mitä otollisin paikka uudisrakentamiselle”, Espoon kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtaja Kirsi Louhelainen (vihr) sanoo.

Tällä hetkellä monet Keran asemanseudun rakennuksista ovat Louhelaisen mukaan autioituneet.

”Se on teollisuusalue, josta osa yrityksistä on jo lähtenyt ja osasta tiedetään, että ne ovat muuttamassa muutaman vuoden sisällä pois”, Louhelainen sanoo.

Keran asemaseudulle on sijoittunut varsinkin logistiikka-alan ja muiden tilaa tarvitsevien alojen yrityksiä. Keran asemanseudulla on sijainnut muun muassa S-ryhmän logistiikka- ja kuljetusyritys Inex Partners. Logistiikkakeskus on kuitenkin siirtymässä Sipooseen S-ryhmän uuteen, entistä automatisoidumpaan logistiikkakeskukseen.

”Tämän tyyppisten yritysten ei tarvitse sijoittua juuri juna-asemien viereen”, Louhelainen sanoo.

Kerasta halutaan tehdä joukkoliikenteeseen ja kävelyyn perustuva urbaani kaupunginosa. Alueen ympäristö on yksi Espoon merkittävimmistä työpaikka-alueista.

Espoon kaupunkisuunnittelukeskus
Havainnekuvan mukaan Keran asema voisi tulevaisuudessa näyttää tältä.
Havainnekuvan mukaan Keran asema voisi tulevaisuudessa näyttää tältä.

Rakentamissuunnitelmat nojaavat vahvasti suunnitteilla olevaan kaupunkiradan jatkeeseen. Kaupunkirata on hanke, jonka tarkoituksena on jatkaa neliraiteista rantaradan osuutta Espoon Leppävaarasta Kauklahteen.

Jos hanke toteutuu, Keran asemalta pääsisi junalla Helsinkiin ja esimerkiksi Espoon Leppävaaraan kymmenen minuutin välein. Tällä hetkellä juna pysähtyy Keran asemalla 18 minuutin välein. Espoon kaupunkisuunnittelukeskuksen mukaan radan jatke voitaisiin toteuttaa vuoden 2018 jälkeen.

”Nyt se on aika surullisen näköinen se asemanseutu, kun siellä ei oikein näe mitään. Siellä ei oikein ymmärrä, että mihin on tullut, kun astuu ulos junasta Keran asemalla. On erittäin hyvä, että tämä hanke on nyt saatu liikkeelle”, Louhelainen kertoo.

Espoon unelmissa on myös yhdistää Matinkylä Keraan pikaraitiotiellä. Näin Etelä-Espoon ja pohjoisempien osien välille syntyisi säännöllistä raideliikennettä.

Keran asema on saanut nimensä entisen Kera Oy:n keramiikkatehtaan mukaan. Tehtaan tuotanto loppui vuonna 1958.

7.12. 19:38 korjattu kaupunkisuunnittelulautakunnan kokouspäivä oikeaksi

Espoon kaupunkisuunnittelukeskus
Kerasta halutaan kävelyyn ja joukkoliikenteeseen nojaava asutuskeskus.
Kerasta halutaan kävelyyn ja joukkoliikenteeseen nojaava asutuskeskus.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat