Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kehä I:n tunnelointipäätös muuttui sekavaksi huuteluksi – Espoon poliitikot joutuvat ehkä pitämään ylimääräisen kokouksen päätöksen tekemiseksi

Kaupunki
 
EPOY
Kehä I:n alittavasta tunnelista tulisi kokonaisuudessaan 400 metrin pituinen.
Kehä I:n alittavasta tunnelista tulisi kokonaisuudessaan 400 metrin pituinen. Kuva: EPOY

Espoon kaupunginvaltuusto ei onnistunut tekemään päätöstä kehä I:n tunnelointia koskevasta hankesuunnitelmasta maanantaina. Poliitikot päättivät palauttaa asian takaisin kaupunginhallituksen valmisteltavaksi sekavan kokouksen päätteeksi maanantaina. Palautuspäätös syntyi äänin 41–26, tyhjiä ääniä annettiin 8.

Kaupunki haluaa kattaa kehä I:n alkupään Keilaniemessä ja rakentaa tien varteen tornitaloja. Hanketta on kiirehditty, sillä louhimistyöt kallistuvat huomattavasti metroliikenteen alettua elokuussa. Koska asia on kiireinen, on mahdollista, että kaupunginvaltuusto joutuu kokoontumaan ylimääräiseen kokoukseen vielä jouluviikolla, jotta asiasta saadaan päätös.

Moni poliitikko moitti hankkeen valmistelua huolimattomaksi ja epäselväksi. Epäselvyyksiä syntyi muun muassa siitä minkälaisista rahasummista hankkeessa todella on kyse, mitä hankkeessa todella tehdään.

Perussuomalaiset ja vihreät ovat vastustaneet hanketta. Maanantaina päätöstä eivät kuitenkaan olleet valmiita tekemään moni hanketta muutoin kannattava poliitikkokaan.

Kaupunginvaltuutetuille oli epäselvää, missä vaiheessa hankkeen aiesopimusta on aiemmin käsitelty ja missä. Lopulta kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markus Torkki (kok) kaivoi valtuuston vanhan valmistelua koskeva päätöksen vuodelta 2012 ja luki valtuustolle, mitä se aiemmin oli aiheesta päättänyt.

”Tänään täällä on käynyt ilmi, että kaupunginhallituksen jäsenet eivät tiedä mitä he ovat ehdottaneet kaupunginvaltuustolle, he eivät todellakaan tiedä”, kaupunginvaltuutettu Veikko Simpanen (sd) sanoi. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Pia Kauma (kok) epäili, että hankkeen vastustajat yrittävät hinnalla millä hyvänsä estää sen käynnistämistä.

”Minulle on vilpittömästi epäselvää, miten tämä asia on”, tunnelin vastustajiin kuuluva Seppo Huhta (ps) vastasi. ”Maailma ei siihen kaadu, jos tämä päätös siirtyy parilla kuukaudella.”

”Tämä ei ole ensimmäinen kerta tämän hankkeen aikana kun joudumme kysymään, onko tämä asia hoidettu valtuuston ohjeistusten mukaisesti. Sitä täällä kysytään edelleen”, Mikko Hintsala (kesk) huomautti.

Myös Carl Haglund (rkp) piti tilannetta sekavana. ”Tämä on krooninen tila Espoossa, että tuodaan isoja asioita päätökseen ja on kamala kiire”, Haglund sanoi.

Lisäksi osa valtuutetuista piti päätöstä tärkeänä, sillä mikäli räjäytystöitä ei saada käyntiin mahdollisimman pian, on mahdollista, että kattamishanke kallistuu merkittävästi.

Kehä I:n kattamista on kritisoitu muun muassa sen korkean hinnan vuoksi. Espoo on laskenut saavansa tietöihin menevät rahat takaisin asuntotonttien myynnillä. Tiehankkeen ensimmäisen vaiheen kustannukset ovat noin 46 miljoonaa euroa. Espoo on laskenut saavansa lisätuloja myös myöhemmin asuntojen myynnistä. Sen arvion mukaan tornitalojen asuntojen neliöhinnat voivat enimmillään nousta 8 000 euroon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat