Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Varkaat repivät kuparit länsimetron työmailta – kymmenientuhansien eurojen vahingot

Kaupunki
 
Sami Kero / HS
Lauttasaaren metroaseman työmaa ilmasta kuvattuna keväällä 2015.
Lauttasaaren metroaseman työmaa ilmasta kuvattuna keväällä 2015. Kuva: Sami Kero / HS

Varkaat koluavat länsimetron työmaita kuparikaapelin perässä, kertoo Helsingin poliisi. Pitkäkyntiset iskivät viimeisimmän kerran maanantain ja tiistain välisenä yönä, ja viime viikolla vääriin käsiin päätyi kymmenientuhansien eurojen kaapelisaalis.

Neljä miestä oli poliisin mukaan liikkunut tiistain vastaisena yönä Lauttasaaren metrotyömaalla sen verran epäilyttävästi, että asiaan kiinnitettiin huomiota. Nelikko säntäsi karkuun, mutta poliisipartiot saivat pian kiinni kaksi tuntomerkkeihin sopivaa miestä.

Miesten epäillään yrittäneen varastaa kuparikaapelia isosta kuparikaapelikelasta.

Viime viikolla kuparivarkaita vieraili Koivusaaren metroaseman rakennustyömaalla. Kaapelia katosi paitsi kelasta myös jo asennetuista linjoista. Varastetun kaapelin arvo on poliisin mukaan noin 40 000 euroa.

Vielä kalliimmaksi tulee valmiiksi asennettujen linjojen korjaus. Rakennuttaja on arvioinut poliisille, että korjauskustannukset nousevat 65 000–80 000 euroon.

Koivusaaren kuparivarkaudesta poliisi epäilee vuosina 1992 ja 1981 syntyneitä miehiä, jotka ovat tällä hetkellä vangittuna.

Rikoskomisario Juha Holopainen kertoo, että varkaat etsivät työmailta usein juuri kuparikaapelia.

”Se on arvokasta, ja romumetallinakin siitä saa kohtuullisen korvauksen”, Holopainen sanoo.

Rikoksen uhrille voi aiheutua rahallista menetystä muustakin kuin kaapelista, jonka varas onnistuu viemään mennessään.

”Kuparikaapelia ei pysty jatkamaan, eli jos siitä pätkäisee keskeltä palasen, niin siitä voi koitua kymmenientuhansien vahingot.”

Helsingin poliisi on kirjannut tänä vuonna rikosilmoituksen noin 20 varkaudesta, joissa saaliina on ollut kuparikaapelia tai kupariputkia.

Länsimetron liikennöinnin on määrä alkaa syksyllä 2016. Myös jo kesällä käyttöönotettu kehärata veti rakennusvaiheessa puoleensa kuparivarkaita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat