Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi luksushotelli Helsingin Ruttopuistoon – yökerho Hercules saa väistyä

Luksushotelleille on selvästi kysyntää Helsingissä, arvioi Kämp Groupin toimitusjohtaja Laura Tarkka.

Kaupunki
 
Kämp Group
Uusi hotelli tulee Yrjönkadun ja Lönnrotinkadun kulmaan.
Uusi hotelli tulee Yrjönkadun ja Lönnrotinkadun kulmaan. Kuva: Kämp Group

Helsinki on saamassa lisää luksusmajoitusta, kun Kämp Group avaa uuden hotellinsa Helsingin keskustaan. Saint George -nimen saava hotelli rakennetaan vanhaan kiinteistöön Ruttopuiston eli Vanhan kirkkopuiston viereen, Lönnrotinkadun ja Yrjönkadun kulmaukseen.

Uuteen hotelliin on suunnitteilla 150 hotellihuonetta, kaikille avoin kylpyläosasto, baari ja ravintola. Kiinteistön sisäpiha on tarkoitus kunnostaa ja rakentaa paikalle talvipuutarha. Lönnrotinkadun varrella sijaitseva yökerho Hercules siirtyy pois nykyisistä tiloistaan.

Saint George on Kämp Groupin kymmenes hotelli pääkaupunkiseudulla. Yhtiö on laajentanut hotellitoimintaansa Helsingissä merkittävästi viime vuosina.

Aivan äskettäin yhtiö avasi uuden hotellin Lilla Robertsin Pienelle Roobertinkadulle Helsingin keskustaan. Lisäksi Kämp pyörittää Glo-hotelleja, Klaus K:ta, Havenia sekä Fabiania. Yhtiön suunnitelmissa on myös uuden hotellihankkeen lisäksi Kämpin hotellilaajennus Kluuvikadun elokuvateatteri Maximin yläkertaan.

Myös muilla yhtiöillä on vireillä useita hotellihankkeita Helsingissä, niistä tunnetuimpana norjalaissijoittaja Arthur Buchardtin torni Jätkäsaaressa.

Ruttopuiston hotellista on tarkoitus tulla perinteisen Kämpin veroinen luksushotelli, kuvailee Kämp Groupin toimitusjohtaja Laura Tarkka. Tämä tarkoittaa luksusta palveluissa ja hinnoissa. Huoneen saa uudesta luksuspaikasta hieman edullisemmin kuin esikuvasta, jossa perushuoneen hinta yhdeltä yöltä on 200–350 euroa.

Nykypäivän luksus ei synny niinkään siitä, kuinka hienot puitteet ovat, vaan palvelusta, Tarkka kertoo.

”Se on sitä, että ihmisestä pidetään huolta, mutta vieras saa myös olla rauhassa ilman palvelua, kirjautua sisään mobiilisti ja mennä suoraan omaan huoneeseensa.”

Miten Helsingin kokoisessa kaupungissa riittää asiakkaita kaikkiin näihin hotelleihin?

Helposti, lupaa Tarkka. Hänen mukaansa matkailu ja siihen liittyvät elämykset ovat tulevaisuudessa tärkeämpiä kulutuksen kohteita kuin tavarat.

Kysyntää olisi nimenomaan luksushotellipalveluille. Esimerkiksi Kämpin huoneista on keskimäärin käytössä hieman alle 70 prosenttia, keskimäärin yhtiön kaikissa hotelleissa käyttöaste on 70 prosenttia.

”Kämpissä emme haluakaan pitää sitä tuon korkeampana, sillä haluamme tietynlaisia asiakkaita, emme halua joustaa hinnoissa.”

Hotellikiinteistö kunnostetaan julkisivuja lukuun ottamatta kokonaan. Kunnostustöistä vastaa kiinteistön uusi omistaja Capman Real Estate -rahasto. Kiinteistössä on yli 10 000 neliömetriä kerrospinta-alaa.

Toinen kiinteistön rakennuksista on arkkitehti Onni Tarjanteen suunnittelema ja peräisin 1890-luvulta. Uusi hotelli on tarkoitus avata kesällä 2017. Urakka alkaa purkutöillä tammikuussa.

Arkval Arkkitehdit Oy
Havainnekuva tulevasta hotellikiinteistöstä.
Havainnekuva tulevasta hotellikiinteistöstä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat