Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Joka tavarasta sai pitää kiinni” – Myrsky kutisti ensimmäiset tee-se-itse -markkinat Karhupuistossa

Sade ja tuuli yrittivät viikonloppuna tärvellä Karhupuiston omat joulumarkkinat, mutta Helsingin Kalliossa ei lannistuta.

Kaupunki
 
Kimmo Räisänen
Anne Leppälä saapui tekemään kauppaa Karhupuistoon sateesta ja tuulesta huolimatta.
Anne Leppälä saapui tekemään kauppaa Karhupuistoon sateesta ja tuulesta huolimatta. Kuva: Kimmo Räisänen

Sade ja tuuli yrittivät viikonloppuna tärvellä Karhupuiston omat joulumarkkinat, mutta Helsingin Kalliossa ei lannistuta.

Yli sadan myymään ilmoittautuneen massatapahtuma kutistui vain muutaman kojun kokoiseksi. Suurin osa osallistujista jäi kotiinsa. Tappio ei välttämättä ole lopullinen, sillä joulutoria oli jo aiemmin tarkoitus venyttää kahdelle viikonlopulle.

Karhupuiston joulutapahtuma on siitä poikkeuksellinen, että se on syntynyt vain muutamassa viikossa ilman ketään varsinaista järjestäjää.

Tapahtuman Facebookiin on perustanut kaupungin ruokastrategi ja Ravintolapäivän perustaja Timo Santala, mutta muuten torin ovat polkaisseet pystyyn tavalliset kalliolaiset ihmiset ja yritykset.

Yksi itsenäisyyspäivän sitkeistä sisseistä oli Anne Leppälä, joka saapui sateesta huolimatta puistoon myymään suppilovahveroita, kynttilöitä ja heijastimia. Hän arvioi, että puistossa oli parhaimmillaan 15–20 myyjää, näistäkin osa säikähti nopeasti takaisin kotiinsa.

”Meillä olisi ollut katos, mutta ajateltiin, että se vain pahentaa tilannetta ja koko myyntipöytä lähtee tuulen mukaan. Kaikki suli mikä voi sulaa ja joka tavarasta piti pitää tiukasti kiinni”, Leppälä kuvaa.

Hänestä asiakkaita riitti kuitenkin puistossa yllättävän mukavasti. Raitiovaunupysäkin vieressä kauppa kävi vilkkaasti.

Ensi viikonloppuna Leppälä aikoo yrittää uudelleen, tietenkin, mutta ajatuksena olisi tällä kertaa vuokrata teltta.

”Ei se voi ainakaan mitenkään huonompi päivä olla kuin tämä oli. Minä olen sitä ihmistyyppiä, joka puuhastelee koko ajan kaikkea. Nurkkiin kertyy ajan kanssa paljon myytävää”, Leppälä kertoo.

Karhupuiston joulutori järjestetään taas lauantaina 12. ja sunnuntaina 13. joulukuuta. Tapahtuma on avoinna silloin, kun ihmiset päättävät tulla paikalle.

Ahti Kannisto
Kurjan sään vuoksi vain muutama kauppias saapui myymään tuotteitaan.
Kurjan sään vuoksi vain muutama kauppias saapui myymään tuotteitaan.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat