Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki-Vantaan nimi säilyy ennallaan – Finavia ei halua Sibelius-kenttää

Finavian mukaan nimenvaihto vaatisi monen miljoonan euron markkinointiponnistukset. Sibelius-teema näkyy lentokentällä lähivuosina muulla tavoin etenkin kansainvälisille vaihtomatkustajille.

Kaupunki
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Helsinki-Vantaan lentoaseman nimi säilyy nykyisellään.
Helsinki-Vantaan lentoaseman nimi säilyy nykyisellään. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Helsinki-Vantaan lentoaseman nimi säilyy ennallaan eikä muutu Sibelius-kentäksi tai englantilaisittain Sibelius Airportiksi. Finavia perustelee päätöstään kentän nykyisen nimen Helsinki Airportin tunnettavuudella.

”Olemme tehneet useita vuosia aktiivista markkinointia Helsinki Airport -brändin tunnettuuden parantamiseksi. Teettämämme tutkimusten mukaan lentoaseman tunnettuus ja maine vaikuttavat merkittävästi siihen, minkä lentoreitin matkustajat valitsevat”, johtaja Joni Sundelin Finaviasta perustelee päätöstä tiedotteessa.

”Nimen vaihtaminen edellyttäisi useiden miljoonien eurojen markkinointipanostusta. Emme näe, että se hyödyttäisi Suomen matkailuelinkeinoa yhtä tehokkaasti kuin nykyinen tunnistettava ja matkakohteeseen helposti yhdistettävä nimi”, Sundelin lisää.

Nimen vaihtamista esittivät Jean Sibeliuksen juhlavuoden 2015 projektiryhmä, Sibeliuksen syntymäkaupunkisäätiö ja Sibelius-seura. Aloitteen allekirjoittajat olivat Helsingin Sanomien entinen päätoimittaja ja Sibeliuksen tyttärenpojanpoika Janne Virkkunen, Matti Ahde ja Lauri Tarasti. Perusteena oli muun muassa parhaillaan vietettävä Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuosi. Säveltäjämestarin syntymästä tulee kuluneeksi 150 vuotta tänään tiistaina.

Helsinki-Vantaalle on esitetty vuosien varrella myös monia muita nimiä. Kenttää on esitetty uudelleen nimettäväksi muun muassa presidenttien, urheilijoiden ja taiteilijoiden mukaan, mutta tuloksena on aina toistaiseksi ollut vesiperä.

Vaikka kentän nimi ei vaihdukaan, Finavia ja Sibeliuksen juhlavuoden toimijat ovat sopineet muusta yhteistyöstä.

”Sibelius-teeman tuominen lentoasemalle on kunnianosoitus paitsi Sibeliukselle, myös laajemmin suomalaiselle taiteelle ja kulttuurille. Juhlistamme säveltäjän 150-vuotisjuhlaa lentoasemalla valokuvanäyttelyllä, ja tämä on hieno jatkumo yhteistyölle. Teema on otollinen myös Suomi 100 -juhlavuoden kannalta”, Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari Finaviasta kertoo.

Sibelius-teemaa kaavaillaan lähivuosina laajentuvan terminaalirakennuksen vaihtoliikennealueelle, missä parveilee Aasiaan menijöitä tai sieltä tulijoita. Suunnittelussa ovat mukana Sibeliuksen juhlavuoden 2015 projektiryhmä, Sibeliuksen syntymäkaupunkisäätiö ja Sibelius-Seura.

”On hienoa, että Finavia omistaa yhden Helsinki-Vantaan keskeisimmistä alueista suomalaiselle kulttuurille. Nyt ryhdymme yhdessä kartoittamaan, millaiset toteutusmuodot olisivat mahdollisia”, Sibeliuksen juhlavuoden 2015 projektiryhmän puheenjohtaja ja Sibelius-Seuran hallituksen puheenjohtaja Lauri Tarasti kertoo Finavian tiedotteessa.

Sibelius-teeman suunnittelu ja toteutus etenevät samaa tahtia alkuvuonna 2016 käynnistyvän Helsinki-Vantaan terminaalilaajennuksen kanssa. Sibelius-teema näkyy lentoasemalla arviolta vuoden 2018 aikana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat