Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valiota ja Fazeria kiristäneille miehille ehdotonta vankeutta

Kaupunki
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Oikeus määräsi kiristysjuttuun liittyvät yksityiskohdat salaisiksi. Ilta-Sanomien tietojen mukaan tapaus liittyy Valion syyskuussa tekemään täysmaitojen takaisinvetoon.
Oikeus määräsi kiristysjuttuun liittyvät yksityiskohdat salaisiksi. Ilta-Sanomien tietojen mukaan tapaus liittyy Valion syyskuussa tekemään täysmaitojen takaisinvetoon. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Kaksi miestä tuomittiin keskiviikkona Helsingin käräjäoikeudessa ehdottomiin vankeusrangaistuksiin elintarvikkeita valmistavien Valion ja Fazerin uhkaamisesta vakavilla rikoksilla.

Tuomiot tulivat törkeästä kiristyksestä ja törkeän kiristyksen yrityksestä.

Pidemmän tuomion, 2 vuotta ja 6 kuukautta, käräjäoikeudessa sai 26-vuotias Teemu Eemeli Alin. Ehdottomaan vankeuteen tuomittiin myös 22-vuotias mies, mutta hän selvisi lyhyemmällä rangaistuksella: vuosi ja kymmenen kuukautta.

Käräjäoikeuden tuomio perustuu paitsi miesten osittaisiin tunnustuksiin myös esitettyyn näyttöön. Tekoja on oikeuden mukaan pidettävä törkeinä, koska niissä uhattiin vakavalla rikoksella. Myös tuomittujen tavoittelema taloudellinen etu oli erittäin arvokas.

Oikeus pitää tekoja törkeinä myös niiden suunnitelmallisuuden ja uhkausten vakavuuden vuoksi.

Miehiä syytettiin myös törkeän pahoinpitelyn yrityksestä, mutta nämä syytteet oikeus hylkäsi tahallisuuden puuttuessa. Myös miehet itse kiistivät törkeän pahoinpitelyn yritystä koskevat syytteet.

Valio Oy vaati kaksikolta vahingonkorvausta 7 373,98 euroa ja Oy Karl Fazer Ab tuhat euroa. Miehet tuomittiin maksamaan yhteisvastuullisesti kyseiset korvaukset.

Oikeusistunto pidettiin salaisena, ja käräjäoikeus määräsi kaikki oikeudenkäyntiasiakirjat salassa pidettäviksi 25 vuoden ajaksi. Salassapitoa perustellaan Valion ja Fazerin liikesalaisuuksilla.

Kiristystapaukseen liittyvät tarkemmat yksityiskohdat eivät tästä syystä ole julkisesti tiedossa.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan tapaus liittyy täysmaitojen takaisinvetoon, jonka Valio teki syyskuussa. Maidot poistettiin kaupoista Helsingin Haagassa, koska niissä epäiltiin olevan ilkivallanteosta aiheutunut terveydelle haitallinen laatuvirhe. Haitallista ainetta löytyi lopulta vain yhdestä täysmaitopurkista.

Poliisi otti keskiviikkona tuomitut miehet kiinni noin viikon päästä maitojen takaisinvedosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat