Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valiota ja Fazeria kiristäneille vankeutta

Kaupunki
 

Kaksi miestä tuomittiin keskiviikkona Helsingin käräjäoikeudessa ehdottomiin vankeusrangaistuksiin elintarvikkeita valmistavien Valion ja Fazerin uhkaamisesta vakavilla rikoksilla.

Tuomiot tulivat törkeästä kiristyksestä ja törkeän kiristyksen yrityksestä. Molemmat miehet tuomittiin ehdottomaan vankeuteen. Teemu Alinin tuomion pituus on kaksi vuotta ja kuusi kuukautta, toisen miehen vuosi ja kymmenen kuukautta.

Tuomio perustuu miesten osittaisiin tunnustuksiin ja esitettyyn näyttöön. Tekoja on oikeuden mukaan pidettävä törkeinä, koska niissä uhattiin vakavalla rikoksella. Oikeus pitää tekoja törkeinä myös niiden suunnitelmallisuuden vuoksi. Samoin tuomittujen tavoittelema taloudellinen etu oli erittäin arvokas.

Miehiä syytettiin myös törkeän pahoinpitelyn yrityksestä, mutta nämä syytteet oikeus hylkäsi tahallisuuden puuttuessa. Miehet itse kiistivät törkeän pahoinpitelyn yritystä koskevat syytteet.

Valio vaati kaksikolta vahingonkorvausta 7 373,98 euroa ja Fazer tuhat euroa. Miehet tuomittiin maksamaan yhteisvastuullisesti kyseiset korvaukset.

Oikeusistunto pidettiin salaisena, ja käräjäoikeus määräsi kaikki oikeudenkäyntiasiakirjat salassa pidettäviksi 25 vuoden ajaksi. Salassapitoa perustellaan Valion ja Fazerin liikesalaisuuksilla.

Ilta-Sanomien mukaan tapaus liittyy täysmaitojen takaisinvetoon, jonka Valio teki syyskuussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat