Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Länsimetron liityntälinjat kahden ison bussiyrityksen hoitoon

Kaupunki
 
Benjamin Suomela
Länsimetron Matinkylän aseman yhteyteen tulee bussiterminaali liityntäliikennettä varten. Työmaa oli yhtä suurta kaivantoa kesäkuussa vuonna 2014.
Länsimetron Matinkylän aseman yhteyteen tulee bussiterminaali liityntäliikennettä varten. Työmaa oli yhtä suurta kaivantoa kesäkuussa vuonna 2014. Kuva: Benjamin Suomela

Ensi vuoden elokuussa aloittava länsimetro saa tuekseen kolmisenkymmentä liityntäbussilinjaa, joita käytännössä hoitaa kaksi isoa bussiyhtiötä lähes yhtä suurin osuuksin.

Helsingin seudun liikenteen (HSL) tarjouskilpailussa bussiyhtiöt Nobina ja Pohjolan kaupunkiliikenne menestyivät parhaiten. Nobina ajaa länsimetron asemille kytkeytyvää liikennettä yhteensä 94 autolla arkisin ja Pohjolan kaupunkiliikenne 98 autolla.

Lisäksi Transdev Finland sai ajettavakseen 13 auton liikenteen.

Tarjouskierros oli HSL:n historiassa poikkeuksellisen suuri. Kilpailussa oli yhteensä 205 auton liikenne, joilla ajetaan yhteensä 14,5 miljoonaa kilometriä vuodessa. Tarjouskierroksen suuruudesta kertoo se, että se vastaa noin 15 prosenttia kaikesta HSL:n tilaamasta liikenteestä.

Tarjouskilvan kiivaudesta taas kertoo, että tarjousten hintataso oli yhdeksän prosenttia vähemmän kuin mihin HSL oli varautunut budjetissaan. Liikenteen vuosikustannukset ovat 46 miljoonaa euroa.

Tarjouksia teki yhteensä kahdeksan liikennöitsijää.

Kaikissa 205 bussissa on HSL:n määräysten mukainen kuljettajan alkolukko ajonestolaitteena.

HSL on kiristänyt tarjouskierroksen ympäristökriteereitä siten, että länsimetron liityntäliikenteestä valtaosa eli yhteensä 159 bussia on vähäpäästöisiä Euro VI -luokan busseja.

Nykybusseihin verrattuna liikenteen hiukkaspäästöt puolittuvat ja typen oksidit laskevat 80 prosenttia. Bussit ovat ilmastoituja, ja osassa on vakiovarusteena usb-latauspistokkeet.

Kuljettajan työturvallisuutta parannetaan turvaohjaamolla sekä kameravalvonnalla.

Liikennöintikaudet ulottuvat pääosin vuoden 2023 kesään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat