Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki luopui yllättäen Hietalahden kauppahallin myynnistä

Kaupunki
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Hietalahden kauppahalli iltavalaistuksessa 4. marraskuuta
Hietalahden kauppahalli iltavalaistuksessa 4. marraskuuta Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Helsingin kiinteistölautakunta päätti torstaina illansuussa jokseenkin yllättäen, ettei kaupunki myykään Hietalahden kauppahallia. Helsingin kaupungin kiinteistöviraston tilakeskus oli esittänyt hallista luopumista ja sen myymistä yksityiselle tarjouskilpailun jälkeen.

Lautakunnan jäsenistä osa epäili, että kokouksessa käsittelyssä olleet virkamiesten valmistelemat tarjouskilpailun säännöt olisivat mahdollistaneet vähittäistavarakaupan tulon halliin. Tätä suurin osa poliitikoista ei halunnut, vaan kiinteistö haluttiin pitää perinteisenä kauppahallina.

Tilakeskus olisi halunnut luopua kauppahallista, koska sen laskujen mukaan hallista koituu yli 300 000 euron kulut kaupungille vuosittain. Kiinteistövirastosta on myös vakuutettu, että perinteinen kauppahallitoiminta voidaan taata myös tiukoilla ehdoilla tontinvuokrasopimukseen. Poliitikot eivät tästä kuitenkaan vakuuttuneet.

”Emme halunneet päästää hallia kaupungin määräysvallan ulottumattomiin. Olimme myös sitä mieltä, että kun Hietalahden halli on toiminut nykyisellä toimintamallillaan vasta vuoden, tuntuisi armottomalta jo nyt päättää, että se ei toimi”, kiinteistölautakunnan varapuheenjohtaja Jasmin Hamid (vihr) kertoi torstaina illalla.

Hamidin mukaan myymisen aika ei ollut nyt siksikään, että hallikauppiaiden kanssa vuokrasopimuksia solmivalta Helsingin Tukkutorilta on puuttunut lokakuun alusta saakka toimitusjohtaja.

Lautakunnassa uskottiin myös, että kun Hietalahtea ympäröivät asuinalueet Jätkäsaaressa ja Hernesaaressa valmistuvat ja saavat asukkaansa, halli löytää uusia asiakkaita, uuden toimintamallinsa ja oman brändinsä.

Äänestyspäätös syntyi kiinteistölautakunnassa äänin 6–2 puheenjohtaja Juha Hakolan (kok) jäävättyä itsensä.

Myynnin kannalla olivat Timo Tossavainen (kok) ja Sole Molander (kesk). Myyntiä vastustivat Jasmin Hamid (vihr), Erkki Perälä (vihr), Jouni Parkkonen (sd), Antti Hytti (sd), Kirsi Pihlaja (vas) ja Olli Sademies (ps).

Kauppaa oli valmisteltu siitä lähtien, kun hallissa toimivan Lihakauppa Roslundin taustayhtiö tarjoutui ostamaan hallin. Suurin osa hallin nykyisistä yrittäjistä vastusti kauppaa.

Aiemmin kiinteistölautakunta oli jo vaatinut, että Hietalahden kauppahallista järjestetään avoin tarjouskilpailu yhdelle tarjouksen tehneelle myymisen sijasta. Nyt myynnistä siis luovuttiin kokonaan.

Oikaisu 10.12. kello 20.55: Myyntiä vastusti Jouni Parkkonen – alun perin mainittu Jaana Aaltonen (sd) ei osallistunut kokoukseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat