Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

JHL pöyristyi Palmian uudesta esityksestä

Kaupunki
 
Markus Jokela / HS
Palmian yhtiöittäminen 2014 nosti kohun. Merja Hämäläinen vas. Riitta Hämäläinen, Raija Sneck-Lehto ja Jaana Virtanen osoittivat Senaatintorilla mieltään lokakuussa 2014.
Palmian yhtiöittäminen 2014 nosti kohun. Merja Hämäläinen vas. Riitta Hämäläinen, Raija Sneck-Lehto ja Jaana Virtanen osoittivat Senaatintorilla mieltään lokakuussa 2014. Kuva: Markus Jokela / HS

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto pöyristyi kokoomuksen vaatimuksista yhtiöittää loputkin entisestä Palmiasta.

HS kertoi keskiviikkona, että kokoomuksen valtuustoryhmä jätti keskiviikon kokouksessa aloitteen, jossa se esitti liikelaitokseksi jääneen palvelukeskuksen yhtiöittämistä.

”Hajota ja hallitse, sitähän tämä on”, Helsingin kaupungin palvelukeskus -liikelaitoksen ja entisen Palmian pääluottamusmies Eija Paananen kuvailee.

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti pilkkoa liikelaitoksen kahteen osaan vuoden 2015 alusta: liikelaitokseen jäivät esimerkiksi koulujen, päiväkotien ja vanhusten ruuasta vastaavat toiminnot. Esimerkiksi kiinteistö-, ravintola-, turva ja siivouspalvelut yhtiöitettiin.

Nyt kokoomus haluaa yhtiöittää loputkin. Kokoomusryhmä perustelee aloitetta tuloksilla, jotka Palmian yhtiöitetty osa on Lasse Männistön mukaan tehnyt jo ensimmäisen toimentavuotensa aikana.

Kokoomus toteaa aloitteessaa, että esimerkiksi sairauspoissaolot ovat vähentyneet ja yhtiö on tehnyt taloudellisesti hienon tuloksen.

Luottamusmies Paanasen mukaan Männistön argumentit johtavat harhaan, eivätkä kestä lähempää tarkastelua.

Pääluottamusmies sanoo, että yhtiöön siirretyissä toiminnoissa oli jo aikaisemminkin selvästi vähemmän sairauspoissaoloja kuin liikelaitokseen jääneissä.

”Onhan se ihan selvää, että koulujen ja päiväkotien keittiöissä työskentelevät sairastelevat enemmän, koska he työskentelevät lasten flunssien ja pöpöjen keskellä. Ei sitä voi verrata turva- tai kiinteistöpalveluihin”, Paananen sanoo.

Paanasen mukaan myös yhtiömuotoisen Palmian tekemän taloudellisen tuloksen hehkuttaminen johtaa harhaan. Paananen korostaa, että liikelaitoksenakin Palmia teki hienoa tulosta, ja tulee tekemään tänäkin vuonna.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat