Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Postipakettien kulku takeltelee

Kaupunki
 
Liisa Takala
Posti kuljettaa paketteja ennen joulua miljoonan paketin viikkotahtia. Esimerkiksi pakettiautomaatit ovat paikoin täyttyneet.
Posti kuljettaa paketteja ennen joulua miljoonan paketin viikkotahtia. Esimerkiksi pakettiautomaatit ovat paikoin täyttyneet. Kuva: Liisa Takala

Pakettien toimitus vastaanottajille takeltelee osassa Suomea. Esimerkiksi pakettiautomaatit ovat olleet paikoin niin täynnä, ettei niihin ole mahtunut uusia lähetyksiä. Näissä tilanteissa Posti on päättänyt tänäkin joulusesonkina kuljettaa paketteja suoraan vastaanottajille kotiin.

Poikkeuksellinen kotiinkuljetusjärjestely on tilapäisesti ollut käytössä myös muiden kuin pakettiautomaattiin jätettyjen pakettien osalta, kertoo Postin verkostojohtaja Anna Lehtonen. Koteihin on Lehtosen mukaan kuitenkin viety lähinnä yksittäisiä paketteja.

”Joulun alla Posti kuljettaa noin miljoona pakettia viikossa. Toimintamalli, jossa viemme tarvittaessa paketin kotiin, onnistui todella hyvin jo viime vuonna”, Lehtonen sanoo.

Posti on kotiinkuljetusten lisäksi ottanut ruuhkien helpottamiseksi käyttöön muitakin poikkeuskeinoja. Postin omien konttorien aukioloaikoja on laajennettu. Kahtena viikonloppuna ennen joulua Postin omat toimipaikat ovat avoinna lauantaisin kello 10–16 ja sunnuntaisin kello 12–16.

Lisäksi Postin omat toimipisteet ovat arki-iltaisin auki kello 20:een asti jouluaatonaattoon saakka. Pakettiautomaattien täyttymistä Posti seuraa Lehtosen mukaan joulun alla tavallista tiiviimmin.

Posti suosittelee, että kotimaan joulupaketit lähetettäisiin viimeistään 18. joulukuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat